Cheile Someșului Cald

Cheile Someșului Cald oferă priveliști spectaculoase și largi asupra întregii regiuni, vizitarea unor peșteri Peștera Hornu și Peștera Uscată.

Peștera Hornu, Cheile Someșului Cald

Cea mai importantă fiind Peștera Cetățile Rădesei, canioane Canionul Moloh, canionul Someșului Cald, izbucuri, toate grupate într-o regiune deosebită de sălbatică.

Peștera Uscată, Cheile Someșului Cald

Cu pereți verticali abrupți ce depașesc uneori 150 m, cu o albie extrem de îngustă, lustruită de ape și cu numeroase peșteri și canioane, Cheile Someșului Cald sunt printre cele mai sălbatice din Munții Apuseni.

Lungimea Cheilor Someșului Cald este de 1,8km iar înălțimea pereților depășește frecvent 150m.

Traseu: traseul turistic este de tip circuit, de dificultate medie, cu porţiuni cu dificultate ridicată, marcat cu punct roşu.

Circuitul se compune de fapt din două circuite mai mici, ce se intersecteză în poiana Rădesei:

  • o buclă mai mică – circuitul Rădesei care îl poți face în aproximativ 2 ore
  • o buclă mai mare – circuitul cheilor Someșului Cald, aproximativ 6 ore circuitul complet (circuitul Rădesei + circuitul cheilor Someșului Cald).

Circuitul cheilor Someșului Cald este închis temporar pentru că a fost afectat de copaci doborăți iar cărarea pe unele porțiuni nu mai există sau nu se poate înainta. Există mai multe secțiuni periculoase în care aproape că puteți trece prin ajutor și ghidaj reciproc. Traseul este foarte bine semnalizat.

Regiunea Cheile Someșului Cald este extrem de spectaculoasă, situată într-o pădure seculară de rășinoase, ceea ce-i conferă o deosebită sălbăticie.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.