Peștera Dodoconi

Peștera Dodoconi poate fi vizitata aproape in totalitate fara echipament special speologic, doar cu o sursa de lumina si cu grija ca in perioadele reci in care acolo isi gasesc adapost liliecii sa nu-i deranjati.

Pornind din apropierea locului unde se afla Cascada Firizoni,  urmati 2 km drumul asfaltat apoi pe drumul de caruta si poteci intr-o plimbare placuta in orice anotimp.

Precizam ca iarna nu este recomandat, atunci in pesteri hiberneaza liliecii si orice deranj le poate fi fatal si deoarece marcajul este executat preponderent pe copaci, pietre in unele portiuni acesta poate sa nu fie vizibil.

Poteca tematica locala, traseu lejer de cateva ore fara dificultate prea mare care duce catre Pestera Dodoconi.

Traseul până la Peștera Dodoconi dureaza aproximativ 40 de minute din punctul unde se termină asfaltul. Atenție nu există parcare iar cale de întoarcere unde se termină asfaltul, nu există.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.