Cascada Mierlei

Cascada Mierlei este o cascada situata in judetul Hunedoara, in Romania. Ea se afla in Muntii Retezat, in apropierea localitatii Rau de Mori, in zona Parcului National Retezat. Cascada este o atractie turistica populara in zona.

Cascada Mierlei are o inaltime de aproximativ 15 metri si este situata pe un afluent al raului Rau de Mori. Cadrul natural in care se afla cascada este deosebit de frumos, fiind inconjurata de paduri dense de conifere si de peisaje montane spectaculoase. Aceasta este alimentata de apele provenite din topirea zapezilor si din precipitatii, iar debitul ei variaza in functie de sezon si de conditiile meteorologice.

Accesul catre Cascada Mierlei se face pe un drum forestier, care nu necesita echipament adecvat si experienta in drumeții montane. Este important sa respectati regulile si regulamentele parcului national si sa fiti atenti la semnele de avertizare si siguranta.

De asemenea, se recomanda sa nu incercati sa va apropiați prea mult de marginea cascadei sau de cursul apei, deoarece terenul poate fi alunecos si periculos.

Drumul este accesibil doar cu mașina de teren! De unde se termina casele parchezi mașina și la pas aproximativ 30 min pana la cascada. La jumătatea drumului dați de o „casa în pom” la marginea unui lac.

Cascada este recomandata a se vizita primavara cand debitul de apa este considerabil mai mare.

Cascada Mierlei este o destinatie deosebita pentru iubitorii de natura si pentru cei care cauta peisaje montane spectaculoase. Este un loc perfect pentru a admira frumusetea naturii si a petrece timp in aer liber, explorand frumusetile zonei montane din judetul Hunedoara.

ATENŢIE! La acest obiectiv turistic se ajunge doar pe jos. Dacă vrei să îţi setezi gps-ul ca să te ducă cel mai aproape de traseu cu maşina, în condiţii de drum bun, apasă pe bulina roşie. Nu există loc de parcare la indicaţia dată. 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.