Parcul Crocodililor din Gran Canaria, Spania

Singurul parc zoologic al insulei Gran Canaria a fost deschis publicului in anul 1988 cand familia Balster a fost rugata sa aiba grija de cativa crocodili. Numarul acestora a crescut odata cu trecerea timpului, in prezent, in Vialla de Aguimes aflandu-se cea mai mare colectie de crocodili din Europa, cunoscuta sub numele de Parque de los Crocodilo/Parcul Crocodililor.

Cocodrilo Park Gran Canaria este un parc tematic situat în sud-vestul insulei Gran Canaria, în apropierea localității Agüimes. Parcul este situat într-un mediu natural pitoresc, fiind înconjurat de dealuri și munți cu vegetație luxuriantă și cu vederi impresionante asupra insulei.

Parcul este specializat în îngrijirea și expunerea crocodililor, adăpostind peste 500 de exemplare din peste 14 specii diferite de crocodili și aligatori. Pe lângă reptile, parcul găzduiește și alte animale exotice, cum ar fi maimuțe, păsări exotice, șerpi, iguane și alte reptile.

Parcul are o zonă specială pentru copii, cu o fermă de animale domestice, unde cei mici se pot juca și interacționa cu ponei, oi și capre.

Unul dintre punctele forte ale parcului este spectacolul de hrănire a crocodililor, care se desfășoară de două ori pe zi. Vizitatorii pot observa crocodilii în timp ce sunt hrăniți cu carne, fiind martorii unor momente impresionante și tensionate, când crocodilii săritori se luptă pentru bucățile de carne aruncate în apă.

O altă atracție populară din parcul este experiența interactivă cu crocodilii, unde vizitatorii pot lua prânzul sau cina pe o terasă amplasată deasupra lacului cu crocodili. Este o experiență unică, care oferă o perspectivă mai apropiată și intimă asupra acestor animale impresionante.

Familia Balster a continuat sa adopte tot mai multe animale care aveau nevoie de ajutor, astfel incat pe langa cei 300 de crocodili, in interiorul parcului, turistii vor putea admira si cimpanzei, maimute, pasari, diferite specii de pesti tropicali, chiar si o familie de tigri bengalezi crescuti aici.

Se remarca spectacolul facut de papagali intr-o zona numita de proprietari “Insula Comorii”, dar si gradina de cactusi.

Parcul este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:00 și este accesibil prin intermediul unui serviciu de transport public sau prin mașină. Parcarea este plătită, însă prețurile sunt accesibile în comparație cu alte atracții turistice din zonă.

În general, Cocodrilo Park Gran Canaria este o atracție populară în rândul turiștilor și localnicilor, care apreciază diversitatea și impresionanta colecție de animale din parc.

Parcul poate fi vizitat de duminica – vineri, intre orele 10.00 – 17.00, ultima intrare pe poarta facandu-se in jurul orei 16.00.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.