Vechiul doc și faleza din Arinaga, Gran Canaria, Spania

Arinaga este un oraș de coastă aparținând municipiului Agüimes din sud-estul insulei Gran Canaria. Este o zonă locală, cu greu străbătută de turiști.

Suntem siguri că atunci când vei ajunge aici te vei îndrăgosti de acest loc.  De asemenea, trebuie să știți că este una dintre cele mai vântoase zone din Gran Canaria.

Arinaga nu este un loc turistic, nu există hoteluri, deși apartamentele de vacanță au început să apară în ultimii ani, pe măsură ce mai mulți oameni vin să petreacă perioade mai lungi de timp în Insulele Canare, mai ales în lunile de iarnă.

Playa de Arinaga este plaja principală a orașului și este în mare parte plină cu pietre, cu nisip vulcanic negru, care este vizibil mai ales în timpul valului scăzut, acesta fiind momentul în care vă recomandăm să vizitați  plaja pentru cea mai bună experiență.

În Arinaga există un debarcader, de mare valoare istorică și etnografică. A fost construit la sfârșitul secolului al XIX-lea.

În Aringa găsești o alee pietonală pentru a îți plimba animalele de companie. Este înconjurată de peisaje pitorești semi-deșertice care îți dă o stare de bine.

Vechiul Doc este semiascuns sub muntele unde se afla actualul far, in Punta de Arinaga. La nord se află Playa de Cabrón, unde scafandrii se scufundă zilnic pentru a explora oceanul cristalin de pești, stele, căluți de mare și scoici mari.

Este situat într-un mic golf adăpostit de pe coasta de sud-est a Gran Canaria, care garantează o scufundare bine definită, fără curenți și cu o combinație de platformă, recif și zone nisipoase, care îi va mulțumi pe cei care caută adâncimi bine îngrijite și ușor de explorat. În plus, este ușor accesibil de pe treptele situate lângă promenada López de Orduña de pe plaja Risco Verde.

Acest dig este una dintre cele mai vechi construcții industriale din patrimoniul Agüimes. Povestea spune că, pentru a ilumina farul Arinaga, bărcile se apropiau de zona Insuliței și a Docului Vechi. Acolo se descarcau bidoanele de petrol iar apoi se transportau pe spatele magarilor la rezervorul de combustibil de langa far.

Datorită lucrărilor de îmbunătățire efectuate recent, a fost realizată o nouă rampă pietonală pentru accesul la plajă, iar vechiul debarcader a fost consolidat.

Pe de altă parte, potecile care leagă vechiul debarcader cu farul au fost reabilitate, amplasând mai multe panouri informative care explică vizitatorului valorile naturale și istorice ale zonei.

Această noutate a destinației nu ne invită doar să ne reîncărcăm bateriile după o baie bună, ci și să ne imaginăm istoria acestei relicve a trecutului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.