Bazin Termal La Cădițe lângă Băile Herculane

Este vorba de niste bazine amenajate de-a lungul raului Cerna, care strabate frumoasa statiune Baile Herculane. In aceste piscine, numite ‘cadite’, se colecteaza apa termala ce vine direct din pamant.

Daca nu aveti recomandare de la medic, nu stati mai mult de 10 minute in aceste cadite, atrag atentia specialistii.

Acest loc este unul dintre cele mai căutate din stațiune având în vedere că este în aer liber și apele sunt termale, bogate în proprietăți terapeutice pentru organismul uman, precum iod, sulf, brom și multe altele.

Accesul până aici este destul de ușor, dacă urmați indicatorii de pe drumurile din stațiune, iar la câteva sute de metri se află și un restaurant de referință pentru această zonă unde puteți încerca o mâncare tradițională specifică acestei zone sau să beți o cafea și să admirați peisajele montane oferite de munții aflați de jur împrejurul acestuia.

De asemenea, la câțiva metri de aceasta se află și baza traseelor montane din Munții Cernei care duc spre drumul pe creasta acestora.

Si asta pentru ca apa termala sulfuroasa are 50-60 de grade, deci este foarte calda, iar acum afara temperaturile sunt mult cu minus.

Apele termale de la Baile Herculane sunt renumite pentru efectul lor terapeutic, sunt cunoscute inca de pe vremea romanilor, iar aici s-a relaxat chiar si Sissi, imparateasa a Austriei si sotie a imparatului Franz Joseph.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.