Casa de Colon (Casa-Museo de Colón), Gran Canaria, Spania

Casa de Colon este situată în centrul istoric al orașului Las Palmas de Gran Canaria, pe strada Calle de Colón, și ocupă o clădire istorică care a fost construită în secolul al XV-lea.

În timpul secolului al XVI-lea, clădirea a fost locul de cazare al guvernatorului insulei, iar în secolul al XVII-lea a fost utilizată ca spital pentru bolnavii de ciumă. Potrivit tradiției, Casa de Colon a fost locul unde Cristofor Columb a stat atunci când s-a oprit în Las Palmas în timpul uneia dintre călătoriile sale către America.

Muzeul a fost fondat în anul 1952, iar în prezent găzduiește o colecție impresionantă de obiecte istorice și artistice legate de navigație și călătoriile lui Columb, precum și o serie de opere de artă care reflectă viața și cultura insulelor Canare.

În muzeu puteți vedea hărți vechi, cărți rare, instrumente de navigație, arme și obiecte pre-columbiene, precum și picturi, sculpturi și alte exponate care ilustrează istoria și cultura insulelor.

Casa de Colon este, de asemenea, un exemplu impresionant de arhitectură canariană și este una dintre cele mai importante atracții turistice ale insulei Gran Canaria.

Clădirea a fost restaurată și reamenajată ca muzeu în anii 1950 și își păstrează multe dintre elementele originale, inclusiv o curte interioară frumoasă și o fațadă plină de caracter.

Muzeul este deschis pentru vizitare și oferă turiștilor o privire în istoria insulei și a regiunii, precum și în viața și lucrările lui Cristofor Columb.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.