Catedrala Santa Ana din Las Palmas de Gran Canaria, Spania

Catedrala Santa Ana este situată în centrul istoric al orașului Las Palmas de Gran Canaria, pe Plaza de Santa Ana, și este cea mai mare catedrală din Insulele Canare.

Construcția catedralei a început în anul 1500, dar a fost finalizată abia în anul 1570, într-un stil arhitectural gotic târziu. După terminarea construcției, catedrala a fost renovată și extinsă de mai multe ori în secolele următoare, cu adăugarea unor elemente arhitecturale neogotice și neoclasicism.

Fațada catedralei Santa Ana este impunătoare, cu două turnuri înalte și o rozetă mare în partea de sus. Interiorul catedralei are trei nave separate de coloane masive, cu o înălțime impresionantă și cu ogive gotice.

Altarul principal este decorat cu o statuie mare a Fecioarei Maria și a Sfântului Ioan Botezătorul, iar în partea din spate a catedralei se află corul și orga mare, cu peste 2.000 de tuburi.

Catedrala Santa Ana găzduiește o serie de opere de artă valoroase, inclusiv o serie de tablouri și sculpturi care reprezintă scene religioase și ale sfinților. Una dintre cele mai impresionante opere de artă este o sculptură mare a Sfântului Ioan Botezătorul, realizată de Benvenuto Cellini în secolul al XVI-lea.

Muzeul catedralei Santa Ana este o atracție turistică populară, care oferă o privire mai detaliată asupra istoriei și arhitecturii catedralei, precum și asupra colecțiilor sale de artă. Muzeul conține o serie de exponate valoroase, inclusiv obiecte de cult, manuscrise, documente istorice și opere de artă.

Catedrala Santa Ana este, de asemenea, locul unde au loc numeroase evenimente religioase importante, inclusiv ceremonii de Crăciun și de Paști, precum și alte evenimente religioase majore.

De asemenea, turistii pot urca în turnurile catedralei, de unde pot admira o priveliște spectaculoasă asupra orașului și a insulei Gran Canaria.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.