Las Palmas de Gran Canaria, Spania

Las Palmas de Gran Canaria este capitala si cel mai mare oras al arhipelagului Insulele Canare, si totodata unul dintre cele mai mari orase din Spania.
Las Palmas ofera soare, mare si o exceptionala mostenire istorica. Combinatia dintre cultura aborigena Guanche, trecutul colonial si faptul ca se afla la o distanta de 144 km de coasta Africii, au creat un caracter aparte, un amestec intre Europa, America si Africa.
Capitala insulei, Las Palmas de Gran Canaria se bucura de o clima subtropicala, temperaturile varatice pastrandu-se pe toata perioada anului. In portul sau a poposit Cristofor Columb in prima sa calatorie spre America, orasul pastrandu-i memoria vie prin casa memoriala si statuia din centrul istoric Vegueta.

De altfel, acest cartier a pastrat o multime de relicve istorice, monumente si muzee.
Daca doriti sa faceti putin shopping in vacanta in Las Palmas, atunci trebuie sa alegeti cartierul Triana – strazile sale pietonale sunt intesate de o mare varietate de magazine si cafenele.
Nici viata de noapte nu lipseste – barurile si discotecile din centrul istoric au devenit un loc de intalnire al tinerilor, in special in serile de weekend. Si in zona portuara sunt multe baruri si restaurante.
In perioada Carnavalului din Las Palmas de Gran Canaria – in general in lunile ianuarie, februarie – in oras au loc o multime de festivaluri si spectacole de divertisment.
Orasul Las Palmas are mai multe plaje frumoase, cea principala fiind Las Canteras. Zona de tarm este recent renovata, iar promenada este aliniata de multe baruri si restaurante cu vedere spre apa marii. Nisipul plajelor este intotdeauna fin, iara apa marii nu este foarte adanca.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.