Ghid turistic Nauru

Nauru este o destinatie de vacanta intrata recent in atentia turistilor, mai ales a celor interesati sa descopere colturi indepartate ale lumii. Aceia dintre voi care vor alege sa-si petreaca vacanta in aceasta insula nu vor regreta alegerea facuta, mai ales ca localnicii sunt deosebit de ospitalieri, iar peisajele superbe va vor fermeca inca din primul moment.

Vegetatiile intinse de pandanus, plantatiile de cocotieri, precum si unele dintre cele mai delicate flori tropicale – frangipani – care se gasesc aici in numar mare, sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitati insula Nauru.

In ciuda dimensiunilor reduse, insula are o istorie bogata si interesanta. Izolata din punct de vedere geografic, Nauru a fost descoperita de europeni mult mai tarziu, comparativ cu alte insule din Pacific. La venirea acestora, in anul 1798, insula se remarca printr-o vegetatie luxurianta, motiv pentru care a si fost botezata „Insula Minunata”. In anul 1888 devine colonie a Germaniei, iar la debutul celui de-al doilea razboi mondial intra sub administratia Angliei si a Noii Zeelande, cu mandat din partea Natiunilor Unite, statut pe care il detine pana la obtinerea independetei, in anul 1968.

Din pacate, exploatarile miniere de fosfat au distrus mare parte din acest paradis tropical si aproape jumatate din vietatiile marine si-au gasit sfarsitul ca urmare a nivelului ridicat de substante nocive. Chiar daca astazi tara experimeteaza o situatie economica instabila, la mijlocul secolului XX, Nauru se situa in topul tarilor cu cel mai mare venit pe cap de locuitor, principala sursa de venit fiind tocmai exploatarea minelor de fosfat. Odata cu epuizarea acestor resurse, tara intrat intr-un regres economic, condititii in care Nauru incepe sa depinda de sprijinul financiar extern. Republica Nauru, asa cum este denumita oficial, este cel mai mic stat insular din lume, cu o suprafata de 20 km² si 10.000 de locuitori cu origini polineziene si microneziene dispersati, in special, in zona coasta.

Chiar daca nu dispune de resorturile turistice luxoase cu care sunteti obisnuiti in alte destinatii tropicale, insula Nuaru merita vizitata, mai ales daca va numarati printre pasionatii istoriei celui de-al doilea razboi mondial, avand ocazia sa admirati epave ale navelor de lupta din aceasta perioada. Insula ofera cateva plaje foarte frumoase si beneficiaza de bogate recife de corali, motiv pentru care sunt frecventate de pasionatii de snorkeling si scuba diving, mai ales in preajma golfurilor Yaren si Anibare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.