Muzeul de Artă Comparată Sângeorz-Băi

Înființat în 1970 acest muzeu și-a diversificat lucrările de-a lungul timpului prin piese de natură etnografică.

Colecţia este constituită din bunuri etnografice şi lucrări de artă contemporană românească şi străină. Acestea sunt găzduite într-o construcţie nouă, adecvată cerinţelor, şi care se integrează perfect cu arhitectura locului, muzeul fiind un complex cultural.

În afară de patrimoniul artistic şi tradiţional dispune de un întreg sistem de documentare şi cercetare de bibliotecă şi ateliere de restaurare. Oferă colecţii de artă populară şi artă plastică (pictură, sculptură, ceramică), realizând o incursiune prin imagini în bogăţia culturală a zonei Sângeorz-Băi.

Arta comparată semnifică aducerea trecutului prin prezența obiectelor etnografice, cu vechime de sute de ani, alături de obiectele contemporane pentru a le valorifica pe cele dintâi și a asigura o comunicare permanentă a trecutului cu prezentul.

La etajul muzeului există o arhivă audiovizuală de fotografii, clisee, filme foto, casete audio și video, CD-uri, majoritatea având legatură cu simpozioanele organizate anual pe diverse teme de lucru, la etajul 2 fiind expusă o bibliotecă formata în special din albume de artă.

Astăzi, muzeul este coordonat de artistul Maxim Dumitraș, cunoscut peste hotare pentru numeroasele sale creații în diverse locații din Europa.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.