Pârtia de schi Râușor

Pârtia de schi din Râusor este unică în masivul Retezat, fiind recunoscută ca una dintre cele mai bune din zona de vest a ţării. Pârtia este dotată cu teleschi. Teleschiul funcţionează pe o porţiune de 340 de metri.

Toată lungimea pârtiei, în schimb, e de 1.200m şi cu o diferenţă de nivel de 380m. Pârtia dispune de iluminat nocturn şi de tunuri de zăpadă. Există încă două trasee de schi, unul prin pădure (780 de metri) iar altul în continuarea pârtiei principale (500 de metri).

Pârtia de schi Râuşor din masivul Retezat este dotată cu două instalaţii de teleschi în lungime de 350 m şi respectiv 450 m, corespunzătoare unei lungimi de coborâre pe pârtie de aproximativ 1200 m şi o diferenţă de nivel totală de 180 m.

Complexul alpin de schi Râuşor se află în Masivul Retezat, între 1200 m şi 1400 m altitudine, la limita nordică a Parcului Naţional Retezat – primul parc naţional din România, constituit şi recunoscut din 1935.

La Râuşor se ajunge pe drum complet asfaltat cu două benzi, bine întreţinut în toate anotimpurile, la o distanţă de 30 km de oraşul Haţeg.

Aici veţi găsi capacităţi de cazare şi masă pe tot parcursul anului. De asemenea, pârtia Râuşor dispune de schi bar şi un centru de închiriere echipament.

La cerere, se asigură contra cost monitor de schi, echipament de schi, ghid montan, săniuţe şi hărţi turistice. Săniuşul se poate practica lângă pârtia de schi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.