Mănăstirea Bic

Mănăstirea Bic este așezată într-o poiană de la marginea cătunului Bic, dincolo de umărul dealului ce străjuiește orașul Șimleu Silvaniei.

Numita si Manastirea „Sfanta treime”, lacasul de cult se afla la trei km de orasul Simleu Silvaniei. Este un loc de pelerinaj si un atractiv punct turistic, unic in regiune.

În 29 august 1994, de Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, s-a inaugurat locul unde s-a ridicat Sfânta Mănăstire Bic și anume în locul vechii școli.

În 29 august 1995 se pune piatra de temelie, se proiectează și se demarează lucrările de construcție.

În 2001 încep lucrările de tencuire a interiorului și exteriorului bisericii mari, precum și lucrările la mansardă. La 29 august, la Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul, a avut loc sfințirea de către P.S. dr. Ioan Mihaltan.

Biserica de lemn din incinta mănăstirii datând din anul 1700, a fost strămutată din Stâna în martie 1997.

Prima “avere” a Sfintei Mănăstirii Bic – școala veche din sat, pe care călugărițele au transformat-o dintr-o casă aflată în avansată stare de degradare, într-o oază de lumină și frumusețe.

În prezent aici funcționează o școala și o grădiniță, unde măicuțele-dăscălițe au grijă de sufletul și mintea celor 20 de copii. Mănăstirea are și un centru de îngrijire vârstnici.

Mănăstirea dispune de spațiu de cazare de 100 de persoane, unde pelerinul își găsește liniștea.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.