Manastirea Ciucea

Manastirea Nasterea Maicii Domnului este situata in localitatea Ciucea din judetul Cluj. Aceasta manastire este una dintre cele mai frumoase si apreciate lacase de cult din Transilvania. Manastirea Nasterea Maicii Domnului are hramul in fiecare an pe data de 8 septembrie.

Stareta de la Manastirea Nasterea Maicii Domnului din Ciucea este Rasofora Inocentia Filip. Desigur ca manastirea are si un duhovnic Preot slujitor Ioan Gansaca.

Manastirea Nasterea Maicii Domnului este un lacas de cult cel putin interesant si cu totul aparte. Este asa si pentru ca a fost ctitorita de celebrul poet Octavian Goga. Manastirea Nasterea Maicii Domnului a fost infiintata in anul 1939, deci la 1 an dupa ce poetul Octavian Goga a murit. Octavian Goga a dorit ca in acel loc sa fie o manastire exclusiv pentru calugari, insa datorita acelor vremuri acolo s-a format o obste de maici.

Stareta Georgiana Palcau a adus la Manastirea Nasterea Maicii Domnului primul grup de maici. Tot ea s-a ocupat si de reamenajarea si modernizarea ( daca se poate spune asa ) manastirii. In ziua de 24 noiembrie, anul 1997, stareta Georgiana Palcau este inlocuita de la conducerea manastirii. Cea care i-a luat locul este chiar Rasofora Inocentia Filip, venita de la manastirea Agapia din judetul Neamt.

Chiar daca s-a schimbat conducerea de la Manastirea Nasterea Maicii Domnului din Ciucea, lucrarile de modernizare si renovare au continuat, parca intr-un ritm mult mai alert ca pana atunci. Astfel, au inceput sa se toarne trotuare, s-a defrisat in fata manastirii, lasand loc liber pentru pelerinii care doreau sa se roage si s-a amenajat chiar si un birou.

Manastirea Nasterea Maicii Domnului este unul dintre cele mai frumoase locuri din judetul Cluj. Pelerinii si crednciosii vin aici cu miile in fiecare an pentru a se ruga. La Manastirea Nasterea Maicii Domnului din Ciucea totul parca  este divin si cu har. Maicile de la manastire isi primeste vizitatorii cu bratele deschise. Cei de acolo mereu gasesc o vorba buna pentru credinciosii care le trec pragul. Manastirea Nasterea Maicii Domnului este un loc superb pe care va sfatuim sa-l vizitati.

Obiectivul este deschis turistilor fara taxa de vizitare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.