Peștera Cloșani

Peștera Cloșani se afla in partea de nord a Muntilor Mehedinti, deasupra satului Closani, situat in amonte de confluenta Motrului cu Motru Sec.

Una dintre cele mai frumoase pesteri din Europa, datorita exceptionalelor sale concretiuni de calcar, Pestera Closani este amplasata la o altitudine de 440 m si are o lungime de 1.100 m.

Este formata din doua galerii orizontale:

  • Galeria Laboratoarelor
  • Galeria Matei Ghica

Este o pestera calda (11,3°C in profunzime), foarte umeda si lipsita de curenti de aer.

Pestera este bogata in fauna fosila si cavernicola, cuprinzand si unele specii endemice: Closania winkleri, Gervaisia orghidani s.a.m.d.

In aceasta pestera au fost descoperite peste 70 de specii de animale terestre si acvatice, majoritatea microscopice, folosite in prezent la diverse experimente.

Pestera Closani este un monument speologic neinclus in circuitul turistic. Vizitarea pesterii se face numai cu aprobare din partea Institutului de Cercetari Speologice „Emil Racovita” din Bucuresti.

Ca să puteți ajunge la Peștera Cloșani trebuie să plecați din acest punct. Vezi imaginea de mai sus.

Există o potecă marcată dar abia se mai văd marcajele. Urmărind poteca o să dați de niște scări care vă duc pe un platou betonat de unde aveti o priveliște interesantă a Cloșanului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.