Manastirea Bascovele

Manastirea Bascovele are o pozitie geografica privilegiata, fiind situata la o departare de 25 km de Pitesti pe soseaua ce duce spre Ramnicu-Valcea. Manastirea Bascovele a fost zidita in anul 1695 de catre Serban Cantacuzino. In urma cutremurului din 1838, biserica manastirii este grav afectata si este reconstruita in 1843. Este desfiintata in 1962 si devine biserica de parohie. Manastirea Bascovele va fi reinfiintata in 1991.Manastirea Bascovele

Numele manastirii vine de la „bascov”, pisc impadurit cu stejari. Asezata intr-o depresiune larg deschisa spre soare, adapostita de jur-imprejur de paduri care o feresc de asprimea iernii si de arsita verii, manastirea are o pozitie geografica privilegiata, fiind situata la o departare de 25 km de Pitesti pe soseaua ce duce spre Ramnicu-Valcea.

Acest sfant lacas a fost zidit in vremea domnitorului Constantin Brancoveanu, de Vel Comisul Serban Cantacuzino, care facuse mai inainte fagaduinta lui Dumnezeu ca, daca-i va darui un fiu, va construi o manastire.

Manastirea Bascovele este un loc de alinare si sporire duhovniceasca pentru tot sufletul credincios.Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.