Grădina Zoologică din Pitești

Infiintata in anul 1950 pe malul drept al raului Arges, Gradina zoologica din Pitesti ocupa o suprafata de 12 hectare si a fost amenajata in Padurea Triviale.

Printre cele 130 de animale adapostite de gradina zoologica se numara: tigrul, leul, ursul brun, vulpea argintie, capra Camerun, caprioara de padure, pavianul cu mantie, babuinul, lupul, cainele dingo, calul semigreu, bivolul, lama.

Adaposturile marilor feline au fost amenajate cu grija, astfel incat vizitatorii le pot observa printr-un geam special.

Colectia de pasari numara diferite specii de pasari exotice si de prada: strut Emu, paun asiatic albastru, lebada, lebada neagra, barza, bibilica, potarniche, fazan argintiu si fazan auriu rosu. Pasarile au la dispozitie si un lac amenajat in padurea Trivale.

Gradina zoologica din Pitesti pune la dispozitia celor mici un loc de joaca cu leagane si tobogane, iar pentru vizitatorii mai curiosi o camera cu trofee vanatoresti.

Gradina zoologica din Pitesti se afla pe locul 4 in tara la capitolul dotari si investitii realizate si ultimii ani.

Se remarcă exemplare unice în țară precum: ursul tibetan, câinele dingo, specii rare de papagali Ara, papagali Călugăr, Kiangi, Watusii, carnivore sălbatice-lei, tigri, lupi, urși bruni, fazani din diferite specii, maimuțe etc.
Grădina Zoologică rămâne unul dintre locurile preferate de copii și părinți în zilele cu soare.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.