Casa memorială George Bacovia de la Bacău

Casa memorială George Bacovia este casa în care părinții săi s-au mutat în primăvara anului 1906. În această clădire, ce datează din ultimul deceniu al secolului XIX, sunt păstrate numeroase obiecte de uz personal și piese de mobilier ce au aparținut poetului.

În cele cinci încăperi destinate vizitării sunt expuse manuscrise originale, documente și piese de patrimoniu. Casa a fost deschisă publicului la 1 octombrie 1971 și este declarată monument istoric.

George Bacovia, pe numele său adevărat Gheorghe Vasiliu și-a luat pseudonimul de Bacovia, inspirându-se de la vechea denumire a Bacăului, Bacov. A fost un mare poet simbolist și a locuit, între anii 1906-1928, în casa de pe strada care îi poartă și numele, alături de părinții săi. Clădirea a devenit Casă memorială, fiind inaugurată la 1 octombrie 1971.

În casa stil vagon ce datează din ultimul deceniu al secolului XIX din str. George Bacovia, nr. 13, cu o suprafață de 173 de metri pătrați, poetul a locuit între anii 1906-1928.

Aici a scris mare parte din opera sa. Casa păstrează obiecte care au aparținut familiei, piese de mobilier, cărți, manuscrise, fotografii de familie, urme ale trecerii poetului prin această lume.

Numărul de vizitatori, în creștere an după an, ne confirmă că muzeul memorial este unul dintre principalele atracții turistice ale orașului Bacău!

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.