Grădina Zoologică Galați

Grădina Zoologică Galaţi este situată în Pădurea Gârboavele, în comuna Tulucești, la 17 km NV de municipiul Galaţi.

Pe cca. 14 ha, grădina zoologică adăposteşte o colecţie variată de specii de animale, în special mamifere şi păsări, dintr-o multitudine de regiuni geografice ale lumii (Europa, Asia şi Africa): lei, tigri siberieni, urşi bruni, lupi, cerbi carpatini şi lopătari, mistreţi, dar şi specii ornamentale de găini, fazani şi păuni.

Pentru a fi în conformitate cu noile prevederi legale privind conservarea biodiversităţii au fost luate o serie de măsuri deosebit de importante privind reabilitarea şi modernizarea spaţiilor de expunere a majorităţii animalelor.

Obiectivele Grădinii Zoologice Gârboavele sunt de conservare a faunei sălbatice, de îmbogăţire a colecţiei proprii, dar şi de educaţie a publicului vizitator pentru a-i schimba viziunea despre animalul sălbatic.

Grădina Zoologică din Galați mai poartă denumirea de Zoo Garboavele, numele fiind dat de la pădurea în care se afla situată. La construcția sa au participat o serie întreagă de specialiști din cadrul Asociației Europene a Animalelor și Faunei Acvatice.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.