Partiile de schi din Cavnic

In statiunea Cavnic exista mai multe partii de schi omologate, care sunt chiar practicabile zilele acestea. Partiile sunt:

1. Roata – medie, 2100 m
2. Roata – usoara, 2300 m
3. Roata – dificila, 1900 m
4. Icoana – medie, 600 m
5. Fun park
6. Tobogan
7. Rainer 1 – dificila, 800 m
8. Rainer 2 – dificila, 1000 mHarta-partii-schi-Cavnic-Maramures

Partiile din Cavnic au, in total peste 9 kilometri lungime si sunt deservite de instalatii tip teleschi.

Pârtiile Icoana sunt situate în Munţii Gutin în judeţul Maramureş, găsindu-se la ieșirea din orașul Cavnic spre Ocna Șugatag. Cavnicul, datorită unei conjuncturi microclimatice, are un număr mare de zile de iarnă și este cunoscut ca fiind polul zăpezii din Maramureș, lucru care constituie un avantaj pentru cei ce iubesc sporturile de iarnă. Domeniul schiabil de la Cavnic măsoară 8,5 kilometri lungime şi e format din pârtiile Roata şi Icoana, ambele zone beneficiind de instalații de iluminare nocturnă. Toate cele 7 părtii sunt deservite de instalaţii de transport pe cablu.

La pârtiile Icoana se mai găsesc: o pârtie de începători dotată cu baby lift, două trasee pentru snow-tubing precum și o pârtie pentru sănii. De asemenea se pot închiria snowmobile pentru iubitorii de natură și aventură.

Acces: Se poate ajunge din Baia Mare cu maşina pe drumul naţional DN18 până în Baia Sprie, apoi pe drumul judeţean ce leagă Baia Sprie de Cavnic traversând satele Șișești, Dănești și Șurdești. Dinspre Cluj se poate ajunge mai repede prin Târgu Lăpuș, dinspre Sighetu Marmației prin Ocna Șugatag, iar dinspre Bistrița pe Valea Izei.

You may also like...

1 Response

  1. dorel spune:

    imi puteti da relatii despre partia de sanius, unde este amplsata pe aceasta schema, si alte datalii semnificative

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.