Lacul Mocearu

Lacul Mocearu este un colţ de rai natural, cu aer ozonat. Ochiul de apă se află la 10 kilometri distanţă de centrul comunei Lopătari, iar până aici trebuie să mergeţi pe un drum destul de anevoios.

Lacul Mocearu este un ochi de apă dulce, format într-un munte de sare. Este locul în care parcă cerul şi pământul se împletesc armonios şi oferă temerarilor un peisaj rar. 

Lacul, cu fauna şi flora specifice zonei de câmpie, are o vechime de aproximativ 150 de ani.  Se află în mijlocul unei vaste păduri, astfel că un sejur în zona lacului Mocearu este visul oricărui iubitor de natură, dornic de linişte şi aer curat. 

Cu o întindere de 300 de metri pătraţi, are o serie de ochiuri subacvatice, astfel că trebuie să fiţi extrem de precauţi. Turiştii aleg să vină aici pentru a se relaxa departe de agitaţia oraşelor, dar şi pentru că pot pescui în voie.

Deși în poze se vede că drumul este asfaltat, ca sa ajungi la Lacul Mocearu, indiferent dacă vii dinspre platoul Meledic sau de la Pâclele Mari vei merge câtiva zeci de kilometri buni pe drum cu denivelări fără asfalt.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.