Muzeul de Istorie şi Arheologie Callatis

Muzeul de Istorie şi Arheologie Callatis este o institutie dedicata expunerii si conservarii vestigiilor istorice ale vechii cetati Callatis.

Muzeul a fost inaugurat in anul 1959, dupa ce lucrarile de modernizare ale orasului au scos la iveala nenumarate vestigii din perioadele: neolitica, greaca, romana si romano-bizantina.

Muzeul de Istorie si Arheologie din Mangalia cuprinde o varietate de obiecte cu insemnatate istorica, incepand cu exponatele aflate in incinta muzeului si incheind cu monumentele arheologice aflate pe teritoriul municipiului Mangalia: zidul de aparare al cetatii Callatis, Necropola Romano-Bizantina si Mormantul princiar.

In cadrul expozitiei organizate in interioriul muzeului vizitatorii pot admira coloane, capiteluri, frize cu metope, vase ceramice, amfore, opaite, statuete, vase din sticla, stele funerare, inscriptii, reprezentatii ale unor zeitati, podoabe si bijuterii, monede, ustensile si multe alte obiecte cu insemnatate istorica.

Un exponat de mare importanta al muzeului este mormantul cu papirus, datand din secolul al IV-lea I. Hr. Papirusul descoperit in interiorul mormantului a fost scris in limba greaca si reprezinta cel mai vechi document scos la iveala pe teritoriul tarii noastre.

Muzeul de Istorie si Arheologie din Mangalia este deschis zilnic incepand cu ora 08.30 si isi primeste vizitatorii pana la orele 19.30 in timpul sezonului, respectiv 16.30 in extrasezon.

În prezent, exponatele muzeului din Mangalia sunt valorificate într-un spațiu expozițional de cca 450mp, la care se adaugă un lapidarium amenajat în aer liber pe o suprafata de cca. 1600mp.

  • Taxă unică de intrare pentru vizitatorii români și străini, în sumă de 8 lei;
  • Taxă redusă pentru pensionari, elevi și studenți , în sumă de 4 lei;
  • Taxa de ghidaj pentru grupuri organizate în interiorul muzeului, în sumă de 8 lei;
  • Taxa de filmare cu camera video 20 lei;
  • Taxa de fotografiere 20 lei;

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.