Cheile Zănoagei

Situate in Masivul Bucegi, pe Valea Ialomitei, in raza localitatii Moroeni, fac parte din Rezervatia naturala Zanoaga (150 ha) se mai numesc si Rezervatia a III-a a Bucegilor si se intind pe o distanta de aproape 1 km.

Cheile Zanoagei se afla aproape in mijlocul muntiilor, si din aceasta cauza o sa ai nevoie de masina personala/inchiriata pentru a ajunge la acestea.

Traseul incepe de langa Campingul Zanoaga.  Intrarea din nord in chei se face traversand raul Zanoaga (pod de lemn) in dreptul camping-ului Zanoaga, pe o poteca marcata cu cruce albastra, spre Cabana (dezafectata) si Lacul Scropoasa.

Se caracterizeaza printr-un relief calcaros puternic erodat. Datorita dispunerii stancilor, ce permit luminii soarelui sa patrunda si sa ramana mai mult decat in alte chei, Cheile Zanoagei pot pastra un microclimat cald, specific zonei sud-mediteraneene, balcanice si dezvolta specii de plante rare;

Peisaj spectaculos, dat de numeroasele diferente de nivel, pe care le parcurge raul Ialomita, in cascade, de peretii abrupti, inalti de 200 m, printre care isi face drum apa, dar si de o vegetatie bogata;

Traseul prin Cheile Zanoagei este compus din 3 portiuni distincte. In prima portiune din traseu o sa ai parte de o poteca care este plina de pietre. Trebuie sa ai grija deoarece pietrele devin foarte alunecoase daca sunt umede.

In a doua portiune incep pantele de urcat / coborat. La dus (spre Lacul Scropoasa) o sa ai de coborat, la intoarcere o sa le ai de urcat. Ultima parte este aproape pe plat, te serpuieste prin padure, ajungand la prima destinatie (Lacul Scropoasa).

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.