Oraşul Northampton, Anglia

Orasul Northampton din comitatul Northamptonshire este situat in regiunea East Midlands a Angliei. Cu o populatie de 200.000 de locuitori, orasul a devenit in ultimii ani o destinatie turistica tot mai populara, atragand vizitatori dornici sa vada piete medievale fermecatoare, castele misterioase, muzee fascinante si restaurante de inalta calitate.

Northampton, Anglia

Centrul orasului este asezat pe raul Nene, la doar 65 de mile (aproximativ 105 kilometri) nord-vest de centrul Londrei, fiind usor accesibil atat cu trenul cat si prin cale rutiera. Northampton este foarte cunoscut in toata Marea Britanie ca un oras de piata. Desi inainte zona era populara mai mult pentru industria de piele (in special cizme si pantofi), acum aceasta este implicata in cea mai mare parte in finante.

Intregul district este bogat in istorie, avand o alura medievala conturata de castele, universitati si tuneluri subterane. In trecut, orasul a fost distrus de doua incendii, care au avut loc in 1516 si 1675. Ulterior, acesta a fost, insa, reconstruit si a devenit tot mai popular si mai accesibil calatorilor datorita introducerii caii ferate in 1845. Northampton este, de asemenea, aproape de autostrada M1, asadar acesta poate fi gasit foarte usor in ziua de azi.

Dupa cum am mentionat, orasul este cunoscut in special pentru zonele de petrecere a timpului liber, pentru pietele din centrul orasului, dar si pentru shopping si pentru cultura fina. Aici, vizitatorii dornici sa isi imbogateasca bagajul de cultura pot vizita Derngate, teatre regale, Sanctuarul, galeriile Avenue si Muzeul si Galeria de Arta Northampton. Acest muzeu afiseaza o colectie de arta italiana, incaltaminte din vremurile demult apuse, precum si expozitii care prezinta istoria locala.

Atractivul Centru Vechi se lauda cu una dintre cele mai mari si mai impresionante piete din Anglia. Chiar daca orasul a fost grav afectat de cele doua incendii din secolele XVI si XVII, multe cladiri istorice interesante au supravietuit aici.

Daca iti place sa te plimbi prin muzee, acest oras iti ofera si altceva in afara de Muzeul si Galeria de Arta Northampton. Ai, de asemenea, posibilitatea de a vizita Muzeul Abington, situat intr-un conac din secolul al XV-lea, care afiseaza exponate locale din istoria Regimentului Northamptonshire si din moda, in special articole confectionate din piele.

Cu arhitectura veche bine conservata, parcuri ingrijite si biserici renumite, orasul Northampton merita, cu siguranta, sa fie inclus in lista oraselor ce trebuie vizitate a fiecarui calator.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.