Castelul Leeds

Castelul Leeds situat în provincia Kent, este un castel mare, construit pe insulițele de pe un mic lac. Cetatea inițială a fost construită în 1119, iar mai apoi, în sec.al XIII-lea, a ajuns în stăpânirea lui Edward I, devenind reședința preferată a acestuia.

În sec. al XVI-lea castelul este modernizat de Regele Henry al VIII-lea, pentru prima soție, Catherine de Aragon. Șase regine au numit Leeds Castle ca reședință, ceea ce a dus la numele de „Castelul Doamnelor”.

Cu o vechime de o mie de ani, castelul si-a castigat un renume si in domeniul paranormalului. Leeds Castle figureaza pe lista monumentelor istorice bantuite din Anglia. Legenda povesteste ca, atunci cand urmeaza sa se intample ceva rau, apare silueta unui caine negru, simbol al mortii. Aceasta legenda a crescut popularitatea castelului in randul vanatorilor de fantome si curiosilor.

Parcurile castelului au fost amenajate la inceputul secolului al XVIII-lea si multi arbori care au fost plantati pe atunci inca mai exista. Parcurile presarate de rauri si lacuri gazduiesc peste 30 de specii de pasari de apa, care rate, gaste, lebede si altele.

Primavara, vizitatorii castelului care se plimba prin parcurile si gradinile palatului pot admira narcisele si anemonele in floare. Iubitorii de animale gasesc la castel un loc special amenajat unde sunt crescute mai multe specii de pasari, unele dintre ele rare

Pret intrare: 26 lire adulti; 24 lire pensionari, studenti, persoane cu dizabilitati; 9.50 lire copii intre 4 si 15 ani.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.