Ce poți vizita în Italia. Cele mai importante obiective turistice din Pisa

Pisa a fost una dintre cele patru Republici Marine ale Italiei impreuna cu Genova, amalfi si Venetia. Orasul era un important centru comercial in Evul Mediu si controla o flota mediteraneana importanta.

Pisa este un oras cu apoximativ 90.000 – 100.000 de locuitori din regiunea toscana, Italia, aflat la gura de varsare a raului Arno in Mediterana. Orasul este capitala provinciei cu acelasi nume, gazduind cel mai mare aeroport din regiune, aeroportul Galileo Galilei precum si trei institutii universitare recunoscute in intreaga Italie.

Iata care sunt cele mai importante obiective turistice din orasul Pisa din Italia.

Turnul înclinat din Pisa, Italia

Turnul din Pisa este mai mult decat o simpla atractie turistica. Acest turn a devenit simbolul orasului, ducandu-i faima in toata lumea datorita pozitiei sale si a gradului de inclinare.

Prima piatra a turnului a fost asezata in 1173, pe cand Pisa era un oras-port important in lume, iar pana au inceput constructia celui de-al treile nivel, constructia deja incepuse sa se scufunde intr-un ritm alarmant. Dupa mai multe incercari de balansare a Turnului, constructia acestuia a incetat pentru aproape 100 de ani, pana in 1272 si apoi iarasi in 1284.

Ultimul etaj al Turnului din Pisa a fost construit in 1319, iar clopotele au fost aduse in 1372. Pana in 1990, turistii puteau urca scarile spiralate din Turn pentru a ajunge pe platforma superioara de unde li se deschidea o priveliste spectaculoasa, insa aceasta experienta a fost interzisa, deoarece riscul de rasturnare a Turnului crestea considerabil.

Catedrala Santa Maria Assunta, Pisa. Italia

Catedrala Santa Maria Assunta este cel mai semnificativ exemplu de arta romanica din Pisa. Piatra de temelie a Catedralei din Pisa a fost pusa in 1093. Arhitectul principal a fost Buscheto – acesta este ingropat aici -, iar fatada in sine a fost construita de catre succesorul lui Buscheto, Rainaldo.

Arhitectul Buscheto a alaturat traditiei clasice elemente ce provin din norman, arte bizantine, pre-crestine si arabe, creand astfel un nou stil, care anticipeaza stilul florentin renascentist. Catedrala din Pisa este marturia prestigiului la care Republica maritima a ajuns in momentul sau de putere maxima.

Catedrala din Pisa este o capodopera a arhitecturii romanice. In ciuda apropierii sale de Turnul din Pisa, Domul domina inca monumentala Piazza dei Miracoli.

Campo Santo (Câmpul Sacru) din Pisa, Italia

Legenda spune ca cimitirul monumental din Pisa este un loc sacru, construit in 1278 din pamant sfant adus de cruciati de pe munte Golgota. In acest cimitir sunt inmormantati cei mai importanti oameni din Pisa.

In 1278, Giovanni di Simone (arhitectul Turnului Inclinat) a conceput constructia unei manastiri de marmura langa acest cimitir, aici au fost inmormantati pana la 1779, cei care faceau parte din clasa superioara din Pisa.

In secolele XIV si XV, peretii Camposanto au fost decorati cu fresce de Taddeo Gadi, Aretino Spinello, Gozzoli Benozzo, Bonaiuti Andrea, Antonio Veneziano si Piero di Puccio. Frescele decorative ale Camposanto au fost aproape in intregime distruse de un bombardament in timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.

La 27 iulie 1944, avioanele de razboi americane au lansat un atac aerian major impotriva Pisei. In acest context, acoperisul de lemn al cimitirului a luat foc, prabusindu-se peste fresce; cele mai multe fresce au fost complet distruse, iar cele care au ramas au fost grav avariate.

Baptisteriul din Pisa Italia

(Battistero di San Giovanni). Lucrarile pentru construirea unui Baptisteriu nou au inceput in 1152. Constructia a durat pana la sfarsitul secolului al XIV-lea si de lucrari s-au ocupat diversi arhitecti, explicand amestecul de stiluri romanic si gotic.

Forma baptisteriului a trebuit sa evoce forma Sfantului Mormant. In secolul al XII-lea, Nicola si Giovanni Pisano au schimbat cladirea originala, prin completarea acesteia cu o coroana de arcuri. In interior, se poate admira frumoasa fantana folosita pentru botez si, langa altar, amvonul, lucrarea marelui Nicola Pisano.

Biserica Santa Maria della Spina din Pisa, Italia

Santa Maria della Spina este o mica biserica gotica din Pisa. Biserica, construita in 1230, a fost cunoscuta initial sub numele de Santa Maria di Pontenovo. Biserica este unul dintre cele mai remarcabile edificii gotice ale Europei: ea are o instalatie dreptunghiulara, cu un exterior in intregime compus din marmura, prevazut cu benzi policrome.

Aspectul exterior este prevazut cu sculpturi, ferestre trandafir si numeroase statui realizate de Lupo di Francesco, Andrea Pisano si fiii lui – Nino si Tommaso-, si Giovanni di Balduccio.

Biserica Santo Stefano dei Cavalieri din Pisa, Italia

Biserica Santo Stefano dei Cavalieri este situata in Piazza dei Cavalieri in Pisa. Aceasta biserica a fost oficiata la 7 iulie 1562. La data de 17 aprilie 1565 Vasari a inceput constructia acestei biserici pe site-ul bisericii vechi.

Fatada de marmura alba de Carrara, a fost proiectata de Don Giovanni de Medici, fiul vitreg al lui Cosimo I, al carui design a fost preferat celui original de Vasari. Acesta a fost asistat de catre Alessandro Pieroni. Aripile laterale au fost tencuite si decorate modest in 1934. Biserica are un plan dreptunghiular, cu un naos prevazut cu un singur cor patrat si altare numeroase care se deschid lateral.

Piata Cavalerilor din Pisa, Italia

Piata Cavalerilor (Piazza dei Cavalieri) este unul dintre cele mai importante repere din Pisa, Italia, fiind a doua piata principala a orasului. Aceasta era centrul politic medieval din Pisa. De la jumatatea secolului XVI piata a devenit sediul central al Ordinului Cavalerilor Sf. Stefan.

Acum este un centru de educatie, adapostind cladirea principala a Normale Scuola di Pisa, o sectie a Universitatii.

Palatul Gambacorti din Pisa, Italia

Palazzo Gambacorti situat in Pisa, a fost construita in secolul al XIV-lea de catre familia Gambacorti. Palatul a fost construit in stil gotic pisan. Palatul Gambacorti este una dintre cele mai faimoase cladiri de pe Lungarno. Construit intre 1370 si 1392, este situat la intrarea de sud a Ponte di Mezzo. Palatul a fost probabil proiectat de Tommaso Pisano.

Gradina Scotto din Pisa, Italia

In centrul meterezelor fortificatiei Nuova Cittadella, proiectata de arhitectul florentin Giuliano da Sangallo, este o gradina mare, construita in secolul al XIX-lea de catre Giovanni Caluri pentru armatorul livornez Domenico Scotto.

In 1798 familia Scotto a cumparat cetatea pe care Pierre Leopold de Lorena a pus-o in vanzare, si a inceput lucrul la construirea unui palat inconjurat de un mare spatiu verde. Copacul imens, care cu mandrie sta in mijlocul gradinii, a fost plantat cu ocazia unui spectacol de teatru oferit de Carlo Goldoni.

In anii 1930 zona a devenit o gradina publica municipala, iar acum este inca folosit ocazional pentru expozitii si spectacole de teatru.

Muzeul Catedralei din Pisa, Italia

Gazduit intr-o manastire veche, Muzeul Catedralei din Pisa (Museo dell’Opera del Duomo) afiseaza o varietate de elemente de arta religioasa. In Camera 1 sunt afisate modele detaliate si planuri din sticla sablata ale Domului din Pisa si altor cladiri de importanta majora. Camera 3 afiseaza numeroase lucrari de arta din epoca romanica, sculpturi maure, un imens crucifix din secolul al XII-lea, de lemn din Burgundia. Camera 6 afiseaza elemente din secolul al XIII-lea.

Cetatea din Pisa, Italia

Cetatea din Pisa este situata la nord de Arno, si a fost o fortificatie veche construita la capatul zidurilor orasului, aproape de mare. De aici plecau navele pisane in secolul al XIII-lea pentru a aduce noi victorii, care au facut din Republica din Pisa o forta militara si economica in bazinul Marii Mediterane.

Biserica Sfantul Petru in Lanturi din Pisa, Italia

Biserica San Pietro in Vinculis (sau Sf. Petru) este situata in orasul Pisa, Italia. Acesta a fost construita de augustinieni intre 1072 si 1118 pe site-ul unei alte biserici existente aici anterior.

Cladirea este amenajata pe doua nivele. Sub biserica este o cripta, accesibila prin intermediul unor scari.. Cripta este impartita de stalpi si coloane. Etajul superior are un naos si doua nave si o podea mozaic. Fatada are trei portaluri si deschideri pentru ferestre mullioned.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.