Ce poți vizita în Paris. Iată cele mai frumoase obiective turistice din Paris

Parisul este o destinație de vis pitorească. Răspândită pe malurile râului Seinei în nordul Franței, se remarcă că este una dintre acele metropole extravagante ale lumii.

Urbanul său strălucește cu arhitectura iconică a monumentelor istorice și a palatelor vechi, muzeelor ​​de artă, catedralelor, grădinilor amenajate și a magazinelor de shopping elegante. Monumentele si obiectivele turistice din capitala Frantei, sunt cunoscute in toata lumea si au ajuns adevarate simboluri recunoscute de oricine.

Asa ca apare mereu intrebarea „Ce obiective turistice sa vizitez in Paris?”. Raspunsul il regasesti in lista de mai jos. Te invitam sa parcurgi recomandarile noastre si alegi ce obiective turistice din Paris vrei sa vezi.

1. Turnul Eiffel

Primul lucru care ne apare în cap când vorbim despre Paris este Turnul Eiffel, unul dintre locurile cele mai populare pentru a merge la Paris . Numit după inginerul Gustave Eiffel, Turnul Eiffel este un turn din fier forjat și este considerat a fi cele mai importante locuri de văzut în Paris.

Turnul Eiffel a fost ridicat cu ocazia Expozitiei Universale din 1889, organizata la Paris pentru celebrarea centenarului Revolutiei Franceze din 1789, eveniment ce a marcat istoria Europei in mod fundamental. Peste 100 de artisti au depus planuri pentru ridicarea unui monument in Champ-de-Mars, in centrul Parisului, care urma sa serveasca drept poarta de intrare in spatiul expozitional.

Acesta este un loc care merită vizitat. Acesta este un loc în care puteți avea o experiență complet diferită. Nu este doar una dintre cele mai importante atracții turistice ale orașului, ci și unul dintre cele mai frumoase locuri din întreaga lume. Fără a vizita acest loc, călătoria dvs. din Paris rămâne incompletă. Asigurați-vă că aveți destul timp în timp ce vizitați acest loc.

Nu ratați: o priveliște fabuloasă a Parisului de la primul etaj nou și etajul al doilea, transparent, magazinele de suveniruri din Turnul Eiffel, precum și exoticele și vinurile la Le 58 turneu Eiffel și Le Jules Verne

2. Muzeul Luvru

Situat în inima orașului, Muzeul Louvre este cel mai vizitat și mai popular muzeu de artă și galerie din întreaga lume. Este, de asemenea, printre cele mai frumoase locuri de vizitat în Paris . Răspândit pe o suprafață de 21.000 de hectare, acest muzeu este situat într-un fort regal, numit și Luvru.

Din anul 2008 colectia Muzeului Louvre este impartita in opt categorii distincte: Egiptul Antic; Antichitati din Orientul Apropiat; Grecia, Etruscii si Imperiul Roman; Arta Islamica; Sculptura; Arta decorativa; Pictura; Printuri si Desene.

In prezent muzeul gazduieste peste 380.000 obiecte si 35000 de opere de arta. Peste 60000 de metri patrati sunt dedicati exponatelor permanente. Dintre cei 15000 de vizitatori zilnici peste 65% sunt straini.

Nu ratați: Mona Lisa a lui Leonardo da Vinci, Victoria victoriei Samotracii, Slavele morții lui Michelangelo, Lamassus și Marele sfinx al lui Tanis

3. Catedrala Notre Dame

Catedrala Notre Dame este o faimoasă și frumoasă catedrală romano-catolică – unul dintre locurile de top de vizitat în Paris . Arhitectura în stil gotic, sculpturile uluitoare și gargoilele fascinează fiecare călător. Frumusețea ei se află în ruinele sale și acoperișul cu arcuri. f doriți să asistați la arhitectura frumoasă din Paris, atunci acest loc să fie. Locul are un farmec unic, care este greu de ignorat. Nu e de mirare că locul este tratat ca fiind unul dintre locurile cele mai vizitate din Paris.

In data de 15 aprilie 2019 a izbucnit un incediu care a afectat grav Catedrala Notre Dame. Acest incendiu a pornit in zona unde se efectuau o serie de lucrari de renovare si a fost stins cu greu de pompierii parizieni. Din pacate turla si acoperisul Catedralei au ars si in cele din urma s-au prabusit, insa structura de rezistenta a fost salvata.

Nu ratați: Arhitectură superbă și sculpturi în lemn de decor interior, „Parvis de Notre Dame” – curtea din față și statutul lui Bas Relief și Jeanne D’Arc (Joan of Arc)

4. Arcul de Triumf

Construit în cinstea armatei imperiale în secolul al XIX-lea, Arcul de Triumf este o structură excelentă și unul dintre locurile celebre din Paris.

Arcul de Triumf a fost inaltat peste ramasitele unui soldat necunoscut decedat in timpul Primului Razboi Mondial si o faclie perpetua arde in fundatie. De la Arcul de Triumf pornesc artere de circulatie in toate directiile si de aceea piata Charles de Gaulle in care este situat Arcul este cunoscuta si sub numele de „Piata Stelei” (Place de l’Étoile).

Arcul de Triumf este unul dintre cele mai importante simboluri ale Frantei si de aceea vizitarea sa nu trebuie ratata sub nici o forma daca te afli in Paris. Privelistea este deosebita si multi chiar sustin ca este mai frumoasa decat cea din Turnul Eiffel.

5. Dealul Montmartre

Montmartre este un deal situat la nord de Paris. Cunoscută pentru bazilica cu cupole albe și piața plină de viață din Tertre, această înaltă zonă atrage o mulțime de turiști, calificându-se astfel drept unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Paris.

Un deal cu o inaltime de aproape 130 de metri situat in nordul Parisului in arondismentul 18, Montmartre este recunoscut de multa vreme drept cartierul artistilor din Paris. Cuvantul Montrmartre poate fi tradus prin “muntele martirului” si a derivat din martiriul sfantului Denis, episcopul Parisului care a fost decapitat in varful dealului in anul 250 d.H.

6. Palatul din Versailles

Construită ca o emblemă a supremației franceze, Palatul Versailles este unul dintre cele mai populare patrimonii mondiale și locuri de vizitat în Paris.

Cu peste 2100 de ferestre, 1250 de seminee si 67 de scari interioare, castelul Versailles este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Franta. Fiind un exemplu perfect de arta franceza a secolului al 18-lea, aceasta cladire istorica se afla pe lista Patrimoniului Universal UNESCO de mai bine de 40 de ani.

Nu ratați: Sala Oglinzilor, Muzeul de Istorie al Franței, Grădina, Camera Reginei, Chapelle, Royale, Spectacolele Grand Trianon și Fountain

7. Opera din Paris

Opera are 11000 de metri patrati si o scena pe care pot incapea 450 de artisti. Auditoriul detine jumatate din spatiul total avand 2200 de locuri.

Legenda spune ca Imparateasa Eugenia l-a rugat pe Garnier sa proiecteze cladirea in stil roman sau grecesc dar Garnier i-a spus “Este in stilul Napoleon al III-lea Doamna!”. Interiorul este decorat cu catifea, frunze aurite, nimfe si ingeri.

Nu ratați: Ghețarul salonului, Foyers, Bassin de la Pythie și Grand Escalier, Auditoriul, biblioteca și oricare dintre cele mai spectaculoase spectacole de balet.

8. Cartierul Latin

Situat pe malul Senei, Cartierul Latin se află în fruntea listei de atracții turistice din Paris. Acesta găzduiește numeroase instituții de învățământ renumite precum: Ecole des Mines de Paris, Schola Cantorum, Ecole Polytechnique și Ecole Normale Superieure.

9. Moulin Rouge

Ca locul de naștere al Cancanului francez, Moulin Rouge este un loc de cabaret clasic și clasic, situat la baza dealului Montmartre. Moulin Rouge este celebru datorita faptului ca este considerat locul in care a luat nastere forma moderna a dansului can-can.

Astazi Moulin Rouge este un obiectiv turistic de seama si ofera dans si divertisment clientilor sai din intreaga lume. Decorul din interiorul cabaretului inca pastreaza mult din romantismul Frantei de la inceputul secolului XX.

10. Disneyland Paris

Un parc de distracții vibrant, plin de culoare, vesel și întotdeauna plin de viață – Disneyland este una dintre destinațiile turistice extrem de populare și cele mai bune locuri de vizitat în Paris. Disneylandul din Paris nu este doar popular printre copii, ci și printre adulți.

11. Piața La Concorde din Paris

Place de la Concorde este cea mai mare piață din Franța, construită în onoarea recuperării regelui Ludovic al XV-lea. Initial a fost numita Piata Ludovic al XV-lea si in mijlocul sau a fost amplasata o statuie ecvestra a acestuia. Constructia pietei ce are forma unui octogon a inceput in anul 1754 si a fost terminata in 1763.

In fiecare colt al octagonului ce formeaza piata sunt statui reprezentand orasele franceze: Lille, Strasbourg, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nantes, Brest si Rouen. In partea de sud-est a pietei, podul Concorde trece peste Sena spre Palatul Bourbon acolo unde se afla Ansamblul National.

Nu ratați: Luxor Obelisk, Fontaine des Mers și Fontaine des Fleuves

12. Sainte-Chapelle

Ca un exemplu perfect și glorios de arhitectură în stil gotic, Sainte-Chapelle era fosta reședință a regelui Franței. Un monument istoric restaurat, este vizitat în cea mai mare parte de pasionații de istorie și de fotografi și este considerat unul dintre cele mai fermecătoare locuri de vizitat la Paris.

Nu ratați: Coroana de spini a lui Hristos, fragmente de cruce și mintea suflând decorul lui Chappelle cu vitralii colorate și sculpturi în lemn.

13. Centrul Pompidou

Situat în zona Beaubourg, Centrul Georges Pompidou este o structură fascinantă și complexă, proiectată cu inteligență și expertiză superbă. De asemenea, cunoscut ca Pompidou Centrefv, această clădire găzduiește o bibliotecă, un muzeu și un centru de muzică și cercetare acustică.

Este, de asemenea, loc pentru mai multe expoziții de renume din Franța, organizate în fiecare an. Colecția de artă contemporană și de artă contemporană este cu adevărat uimitoare.

Nu ratați: Biblioteca de informații publice și muzeul de artă modernă. Nu ratați răsăritul soarelui și seara la Georges – barul de pe acoperiș și restaurantul.

14. Muzeul D’Orsay

Musee d’Orsay este unul dintre cele mai populare muzee din Paris, prezentând opere de artă și sculpturi magnifice. Muzeul d’Orsay se afla pe malul stang al Senei si ofera spre vizionare multe picturi, sculpturi, mobila si fotografii dar este probabil cel mai mult cunoscut pentru colectia sa deosebita de capodopere impresioniste ale unor pictori cum ar fi Renoir, Monet sau Cezanne.

15. Basilica Sacre-Coeur

Deosebit de cunoscut sub numele de Bazilica Sacré-Coeur, aceasta este situată pe dealul Montmartre și este unul dintre cele mai frumoase locuri turistice din Paris. Reflectând trăsăturile romano-bizantine, această bazilică are o semnificație spirituală imensă.

Din varful domului privelistea panoramica este superba si acopera peste 30 de kilometri. Inca din 1885 in cadrul basilicii s-a pastrat o perpetua adorare a divinitatii si rugaciune, zi si noapte, pana in zilele noastre.

Nu ratați: arhitectura stil roman-bizantin, mozaicul (cel mai mare mozaic din Franța), plafon și o vedere de 360 ​​de grade a Franței din partea de sus a domului.

16. Gradinile Tuileries Garden

Acesta este încă un alt loc care merită vizitat în Paris. Gradina Tuileries a fost unul dintre primele parcuri deschise publicului larg si a devenit imediat un loc de promenada pentru parizieni.

Inca din secolul al 18-lea parcul avea cafenele, chioscuri, bancute si toalete publice. Palais de Tuileries, situat foarte aproape de Arc du Carrousel, a fost daramat in 1871, facand astfel loc pentru o priveliste dinspre Luvru spre Arcul de Triumf din Paris.

17. Muzeul de L’Orangerie

Dacă sunteți un iubitor de artă, atunci aceasta este destinația ideală pentru dvs. în orașul Paris. Această galerie de artă impresionistă este situată în colțul de vest al Grădinii Tuileries.

Muzeul Orangerie contine lucrari ale lui Cezanne, Renoir, Picasso, Rousseau, Matisse, Derain, Modigliani, Soutine, Utrillo si Laurencin. In anul 1922, Monet a donat 8 tablouri gigantice (2×6 m) reprezentand Lilieci de apa, poporului francez. Tablourile au fost expuse in camera ovala din cadrul muzeului, unde peretii ovali puteau sustine tablourile grele. Cele mai cunoscute orangerii din Europa sunt cele de la Castelul Versailles, de la Palatul Schonbrunn din Viena, din Potsdam (Germania) si din Margam Park (Tara Galilor).

18. Mausoleul Pantheon

Acest mausoleu a fost construit de catre regele Ludovic al 15-lea, care a jurat ca va construi o noua bazilica mareata, daca va fi vindecat de boala de care suferea.  Astazi, dupa ce viziteaza Pantheonul din Paris, multa lume se intreaba daca o constructie atat de grandioasa ar putea fi construita in zilele noastre. Dezbaterile politice au influentat decorul cladirii, care este un amestec de elemente crestine, republicane, patriotice si filosofice. Aceasta varietate face cladirea si mai speciala.

19. Grădinile Du Luxemburg

Gradinile Luxembourg reprezinta probabil cel mai popular parc din Paris. Se afla in arondismentul al 6-lea, in apropiere de Universitatea Sorbona. La Jardin du Luxembourg puteti lua unul din multele scaune si il puteti pune oriunde in parc, in locul unde vreti sa stati. Parcul este popular si printre jucatorii amatori de sah sau de Jeux de Boules.

20. Cartierul Saint Germain Des Pres

Acest cartier parizian este cunoscut mai ales pentru galeriile sale, magazine de lux, cafenele la modă și restaurante. Locul este, de asemenea, renumit pentru viața de noapte înfloritoare. Deci, dacă doriți să aveți o noapte memorabilă în Paris, atunci acesta este locul unde veți fi. Pe scurt, acesta este unul dintre locurile de vizitat în orașul Paris.

21. Muzeul Picasso

Muzeul Picasso din Paris deține circa 200.000 de obiecte legate de numele marelui artist spaniol – cea mai bogată colecție publică din lume. La Muzeul Picasso este expus și un tablou cu Olga, pictat în 1918, imediat după căsătoria artistului cu balerina Olga Koklova.

Unul dintre cele mai deosebite aspecte ale expoziției este prezentarea ultimelor pânze fără rame ale pictorului.

22. Muzeul Rodin

Acest muzeu, care este un tribut pentru cel mai cunoscut sculptor al Frantei, este un obiectiv turistic ce nu trebie ratat de nici un admirator al frumosului si in special al operei lui Auguste Rodin.La intrarea in zona muzeului, ochii turistilor sunt atrasi inevitabil de cea mai celebra opera a lui Rodin, Ganditorul (Le Penseur), care este asezata pe un piedestal veghind asupra gradinii.

Portile Iadului, o alta opera celebra, precum si alte capodopere mai putin celebre impodobesc gradina muzeului.

23. Cartierul Le Marais

Le Marais este una dintre cele mai vechi zone din Paris. Străduțele pietruite sunt ideale pentru a te rătăci printre buticuri și magazine vintage, baruri și restaurante cu meniuri neobișnuite. Majoritatea localurilor cu adevărat interesante din capitala Franței se află în acest district, motiv pentru care Le Marais este locul favorit al localnicilor, dar și al turiștilor.

24. Galeriile Lafayette

Galeriile Lafayette este numele unui celebru magazin din Paris ce a fost fondat la sfarsitul secolului al XIX-lea. In fiecare an milioane de cumparatori viziteaza principala locatie a Galeriilor Lafayette din Bulevardul Haussmann, o cladire de zece etaje al carei acoperis este un dom din sticla si metal.

Turistii impatimi ai cumparaturilor care vin pentru shopping la Paris nu trebuie sa rateze aceasta destinatie.

25. Catacombele din Paris

Catacombele din Paris sunt o retea de tuneluri cu o lungime necunoscuta. Se crede ca exista mai bine de 300 de km de astfel de tuneluri. Acestea au fost sapate in mare parte in timpul Imperiului Roman pentru a se extrage piatra folosita la constructia orasului. In timp, orasul s-a extins atat de mult incat a acoperit zona de unde se extragea piatra.

Desi catacombele sunt extrem de vaste, doar o mica parte este deschisa publicului. Aceasta portiune numita Osuarul Denfert-Rochereau, sau simplu Les Catacombes, a devenit unul dintre cele mai populare obiective turistice din Paris.

26. Râul Sena

Se considera ca numele fluviului are origine latina, deoarece in apropiere locului de unde izvoraste Sena se afla vestigiile unui templu galo-roman al zeitei apelor, Dea Sequana.

Sena are o lungime de 776 km, fiind al treilea fluviu ca lungime din Franta.

27. Podul Pont Neuf

Pont Neuf este de asemenea si cel mai cunoscut pod din Paris, iar impreuna cu cu Pont Alexandre III, unul dintre cele mai frumoase. Pont Neuf este format din doua parti de pod, cate una pe fiecare parte a Île de la Cité, unde piata Vert-Galant uneste cele doua parti.

Podul are un total de 12 arcade, 7 din ele fiind pe unul din sectoare care uneste Île de la Cité de malul drept al Senei si celelalte 5 pe sectorul care uneste Île de la Cité de malul stang.

28. Muzeul Jacquemart-André

Muzeul Jacquemart Andre este un obiectiv turistic foarte sofisticat si interesant, cu aroma pariziana, fiind initial casa private a lui Edouard Andre si a lui Nelie Jacquemart. In prezent, turistii pot descoperi viata celor cu ajutorul obiectelor care le spun povestea.

29. Muzeul Le Manoir De Paris

Ceva misterios și mitic noul și neobișnuitul Le Manoir de Paris – un muzeu parizian care a fost deschis relativ recent – în 2011. Cei 30 de artisti care lucreaza aici aduc la viata 14 legende pariziene.

30. Arenele Lutece

Urme ale vechii mosterniri romane a Parisului se pot gasi in cateva locuri din oras si unul dintre aceste locuri este Arenes de Lutece, construite in primul secol al erei noastre. Arenele erau candva un loc de adunare pentru spectacole si evenimente sportive.

31. Podul Pont Alexandre III

Podul este decorat cu felinare, ingeri si nimfe. La capetele podului sunt statui poleite cu aur asezate pe piloni de 17 metri inaltime. Fiecare ornament al podului a fost creat de artisti diferiti.

Desi constructia podului a inceput in mai 1897, prima piatra fiind asezata de Tarul Nicolae al II-lea in octombrie 1896, acesta a fost inaugurat abia in anul 1900 la “Expozitia Universala”.

Podul, care reprezinta simbolul prieteniei ruso-franceze, a fost numit dupa tatal Tarului Nicolae al II-lea, Tarul Alexandru al III-lea.

32. Plimbare cu balonul cu aer cald deasupra Parisului

O plimbare cu balon cu aer cald deasupra Parisului face un zbor magic, care vă trimite să plutiți peste cer mai ușor decât aerul. Acesta oferă o modalitate unică de a redescoperi priveliștile superbe strălucind din Orașul Luminilor.

 

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.