In Nassfeld se construieste un nou telescaun pentru 12 milioane de euro

Cea mai mare statiune de schi din Carintia pregateste o surpriza pentru sezonul 2015/16. Din statia de vale a liftului “Rudnigsattel” cu plecare din zona Mossern, se construieste un telescaun modern cu bubble, care parcurgand o diferenta de nivel de 400 m, va zbura la 2000 m inaltime. nassfeld_01

Partia Carnia (7,6 km lungime) din Nassfeld care se porneste de la o altitudine de 1822 m cu diferite nivele de inclinare pana la statia din vale din Tropolach (610 m), este preferata multora dintre noi. Este un adevarat eveniment sportiv sa schiezi de mai multe ori pe zi pe aceasta partie, insa popularitatea sa este redusa de faptul ca, in prezent, doar un lift si o telecabina faciliteaza accesul la ea. Pentru cei carora teleschiurile nu le fac nicio placere, este o veste extraordinara ca incepand din sezonul 2015/16 partia Carnia devine accesibila din doar doua urcari rapide (un lift cu scaun si o telecabina), din statia de sus Millenium Express.

Constructiile sunt aproape de finalitate deja, statia finala este gata. Gratie investitiei de 12 milioane de euro s-au demontat vechile teleschiuri Rudnig si s-au pus in locul lor telescaune care poarta numele de Rudnigsattelbahn. Noul lift primeste scaune cu incalzire si bubble, care sa garanteze confortul!Nassfeld harta schi

Liftul de 1251 m lungime strabate o distanta de nivel de 370 m si deserveste 2,2 km de partie, care este alimentata cu zapada artificiala. Pentru siguranta schiorilor se monteaza si dispozitive contra avalanse pe Schnittlauchkof, deasupra liftului.

In ultimii ani s-a masurat o medie de 7-8 m de zapada pe Nassfeld. Insa, pentru a putea garanta mereu conditii optime de zapada, s-au extins sistemele de zapada artificiala, alimentarea cu curent electric si statiile de pompe, dar si bazinele de apa.

Alte noutati in regiunea Nassfeld-Hermagor pentru sezonul 2015/16:

  • In Nassfeld se organizeaza primul festival de Metal de Iarna, “Full Metal Mountain” intre 28 martie-3 aprilie 2016
  • Se face retea de Wifi in Nassfeld: vom putea sa ne conectam gratuit la Internet din toata zona de schi
  • Bucatarul star Manuel Ressi a preluat nu de mult restaurantul Barenwirt din Hermagor, care isi asteapta oaspetii cu adevarate delicatese culinare in oraselul cel mai apropiat de partie.
  • S-a redeschis hotelul Almhotel Karnten, hotelul de 4 stele cu 100 de paturi, aflat chiar langa partiile Gartnerkofel 4.
  • Chiar langa partie se mai afla si Almresort Nassfeld, hotel de 4 stele, care asta vara s-a extins cu 28 de apartamente noi si modern. Astfel, in prezent, hotelul pune la dispozitie un total de 380 de paturi.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.