Altarul Patriei, Roma

Monumento a Vittorio Emanuele II, cunoscut și sub numele de Altarele Patriei (Altare della Patria) sau „Il Vittoriano”, este un monument impresionant dedicat regelui Vittorio Emanuele II, primul rege al Italiei unificate. Este situat în Piazza Venezia, în centrul Romei, Italia.

Construcția monumentului a început în 1885 și a fost finalizată în 1911, pentru a marca aniversarea a 50 de ani de la unificarea Italiei. Proiectul a fost conceput de arhitectul Giuseppe Sacconi și este realizat în stil neoclasic, cu elemente de inspirație barocă.

Monumentul este format dintr-o serie de structuri impresionante, inclusiv o fațadă principală cu coloane masive, o statuie ecvestră a regelui Vittorio Emanuele II și o serie de statui alegorice care reprezintă valorile și virtuțile Italiei.

În partea superioară a monumentului se află un alt monument, cunoscut sub numele de „Statuia lui Roma Eterna”, care simbolizează orașul Roma și gloria sa istorică. De asemenea, monumentul găzduiește Muzeul Risorgimento, care prezintă istoria și evenimentele care au condus la unificarea Italiei.

Monumentul lui Vittorio Emanuele al II-lea (sau „Altarul Patriei”) a fost proiectat de arhitectul italian Giuseppe Sacconi și înălțat pentru a celebra independența italiană (1885-1911).

A fost ridicat la baza Capitoliului, în inima Romei, unde a fost construit stricând cu dimensiunea sa enormă vechile proporții dintre colină și zona înconjurătoare. Sculptorul venețian Chiaradia a lucrat 20 de ani la statuia ecvestră a regelui.

Bogatele basoreliefuri de la bază, care reprezintă cele mai ilustre orașe italiene, au fost desenate de Maccagni, care a colaborat cu Sacconi la decorațiile plastice. În centru se află Altarul Patriei, deasupra căruia se înalță statuia Romei, la picioarele căreia a fost așezat în anul 1921 „Mormântul Soldatului Necunoscut”. Monumentul are o înălțime de aproximativ 70 m.

Monumento a Vittorio Emanuele II este unul dintre cele mai importante și impresionante monumente din Roma și este o destinație populară pentru turiști din întreaga lume, datorită frumuseții sale arhitecturale și semnificației sale istorice ca simbol al unificării Italiei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.