Peștera Moanei

Peștera Moanei are o lungime de de 1170 m, din care 120 m poate fi vizitată fără probleme de orice turist cu condiția să aibă la el frontala.
Astfel peștera are două intrări care după joncțiunea celor două intrări se găsește o treaptă pozitivă, formată dintr-o crustă stalagmitică, peste care se revarsă apele, la viituri, din perete în perete.


După 120 m de la intrare, peștera lasă impresia că se termină cu un sifon, dar peștera se continuă printr-o galerie cu desfășurare meandrată, în tavanul căreia se înscriu numeroase cupole de coroziune iar peștera atinge chiar și 10 m înălțime cu plaje de nisip, cascade, lacuri subterane, prăbușiri și câteva concrețiuni, în această porțiune a peșterii accesul este interzis turiștilor.

Drumul până la peșteră este destul de lung, dar deosebit de frumos, de-a lungul văii Mișidului, prin pădure, o plăcere să te plimbi…

Peștera Moanei este situată în munții Pădurea Craiului pe Valea Mișidului, la altitudinea de 485 m, iar la nivelul superior acestuia aflându-se un alt gol calcaros şi anume Peştera Lesiana.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.