Plaja Corbu Constanța

Plaja Corbu este cea mai noua plaja amenajata de pe litoralul romanesc, situata la mica distanta de Mamaia si Navodari la sud si rezervatia Delta Dunarii la Nord. Plaja Corbu este una retrasa, salbatica si virgina, pe alocuri nisipul fin este amestecat cu cochilii de scoici si melci iar apa este curata, aceasta fiind preferata turistilor care cauta o oaza de liniste si recreere, fara muzica in boxe, cluburi si petreceri pe plaja, singurul zgomot auzit aici fiind cel al valurilor.

Plaja Corbu se afla la 8 km. nord de Statiunea Mamaia si se invecineaza la sud cu orasul Navodari..Plaja Corbu Constanța 3Comuna Corbu are o buna legatura rutiera judeteana, pe DJ 226. Acesta porneste din zona Midia Navodari, cu relatii pe DN 22 B, prin Navodari – Ovidiu, la DN 2 A – E 60 spre Bucuresti – Constanta si pe litoral prin zona turistica Navodari – Mamaia – Constanta.

Accesul la zona se va inbunatati odata cu finalizarea autostrazii ce se va avea punct final la 5 km de Corbu continuat de un nou drum expres ce va trece prin Corbu spre Delta Dunarii.

Niste plaje atat de frumoase cum sunt cele de la Corbu si Vadu nu aveau cum sa treaca neobservate. Primul pas l-au facut autoritatile. Au cumparat teren arabil de la localnici cu 1.000 – 1.500 de lei pe hectar. Acum, dupa un an doi, un metru patrat sare de 35-40 de euro. Asta si pentru ca zona este tinta mai multor proiecte de anvergura.Plaja Corbu ConstanțaIn plus, se lucreaza la un plan urbanistic zonal. Autoritatile din Corbu vor sa atraga fonduri europene si private pentru construirea unei noi statiuni, care sa fie deschisa turistilor si in timpul iernii.
Mai multe hoteluri, un sat de vacanta si un port turistic ar urma sa apara si la Vadu. Proiectul din Vadu sta inca sub semnul intrebarii, pentru ca are nevoie de avizul celor de la Rezervatia Biosferei Delta Dunarii.
Zona Vadu este una protejata, iar turistii de acum nu sunt incantati.
Cei mai multi se tem ca la Corbu s-ar repeta scenariul de la Vama Veche, care s-a tranformat dintr-un satuc linistit intr-o localitate in care s-a construit fara niciun Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.