Faleza Eforie Sud și Plaja „La Lebede”

Turiştii care vor alege Eforie Sud ca destinaţie de vacanţă în sezonul estival 2022 vor avea surpriza de a regăsi o faleză modernizată, o zonă de promenadă cu totul nouă, creată în urma unor investiţii de 22,5 milioane de lei, bani europeni.

Aici s-a lucrat la reabilitarea infrastructurii rutiere şi a sistemului de gestiune a apelor pluviale, ţinând cont că în zona Cazinoului era o porţiune de faleză care s-a prăbuşit în anii trecuţi.

De asemenea, s-au creat piste de biciclete, s-au amenajat locuri de parcare, s-a modernizat sistemul de iluminat public, s-au amenajat trotuarele, aleile şi traseele pietonale.

În staţiunea Eforie Sud, lebedele obișnuiau să vină cât mai aproape de mal, chiar și în timpul iernii, oferind un spectacol unic. Acum în golful Capul Turcului abia dacă mai întâlnești câteva dintre grațioasele păsări.

Pentru că oamenii nu le-au mai adus pâine şi cozonac, lebedele au fost nevoite să plece în căutarea hranei lor tradiţionale: plante acvatice, peştisori de mici dimensiuni şi moluşte.

Plaja este cea mai ingusta dintre toate statiunile litoralului romanesc din cauza eroziunilor accentuate care au avut loc de-alungul timpului.

Faleza este foarte inalta, accesul pe plaja facandu-se pe scari. O zona foarte buna de plaja se gaseste pe o distanta de 2 km in partea de nord a statiunii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.