Ghid turistic Taiwan

Tara insulara, situata in Asia Orientala, Taiwanul ocupa o suprafata teritoriala de 36.193 km² si numara o populatie de 23.261.747 locuitori (2012), fiind una dintre cele mai aglomerate zone de pe glob, cu o densitate de 642,7 loc./km².

Conform estimarilor din 2011, speranta de viata taiwanezilor se situeaza in jurul varstei de 75,66 ani pentru barbati si la 81,53 ani pentru femei. Limba oficiala a statului taiwanez este mandarina. Tara este alcatuita din insula Taiwan, la care se adauga mai multe insule, respectiv, Insula Verde, Insula Orhideei, Kinmen si Penghl, situate in apropierea Coastei Chinei.

Sub aspect administrativ, Taiwanul se imparte in 18 provincii, 3 minicipalitati, reprezentate de orasele Chiayi, Hsinchu, Keelung si 4 municipalitati speciale : Kaohsiung, Taichung, Tainan si Taipei.

Sub aspectul reliefului, Taiwanul este renumit pentru muntii inalti si padurile foarte bogate. Lanturile muntoase traverseaza insula de la nord la sud, iar zona vestica este acoperita de campii intinse, unde este concentrata majoritatea populatiei Taiwanului.

Centrul cultural si economic al tarii se gasete in capitala Taipei, oras situat in partea de nord a insulei, in valea creata de Muntii Yangmin si Muntii Central. Centrul financiar al tarii, Taipei 101, o cladire inalta de 508 m ce numara 101 etaje, atrage atentia in mod deoasebit. O serie intreaga de alte constructii si monumente culturale, muzee, galerii de arta si parcuri dintre cele mai frumoase, fac din Taipei, unul dintre cele mai interesante locuri din lume.

Zona nordica a tarii, este, de asemenea, principalul punct de comunicatii terestre si aeriene si, totodata, prima destinatie turistica a tarii. Tot in nord, se afla si Noul Taipei (New Taipei), cel mai aglomerat oras din tara, o continuare a orasului Taipei, catalogata ca facand parte din zona metropolitana a capitalei.

Orasul Hsinchu, situat in partea nord vestica a Taiwanul, gazduieste sediile celor mai importante companii IT din tara. Turistii pot face aici adevarate drumetii, avand in vedere ca cele mai frumoase si interesante itinerarii muntoase se afla in acesta regiune a tarii.

Pe cei mai comozi, gradina botanica sau rezervatia nationala de la Hsinchu, cu siguranta ii va cuceri. Hualien, alt oras cu o istorie interesanta se afla pe o fasie situata intre Oceanul Pacific si lantul Muntilor Centrali, este considerat cel mai frumos oras din tara, care si-a castigat renumele datorita peisajelor superbe, a aerului curat dar si pentru ca in apropiere se gaseste unul dintre cele mai frumoase parcuri nationale, Taroko Gorge.

In partea de est a tarii, unde se gasesc campii destul de intinse, este o zona mai putin populata, din cauza prezentei taifunurilor. Cele mai aglomerate orase din aceasta parte a tarii sunt Hualien si Taitung. In centrul tarii se afla lanturile muntoase cu peisajele ce la spectaculoase, lacurile si rezervatiile nationale cele mai frumoase din Taiwan.

A doua regiune importanta a tarii, sub aspect economic, este partea sudica a tarii. Turistii se pot bucura aici de plaje cu peisaje idilice. Al doilea mare oras din Taiwan, Kaohsiung, unde functioneaza si cel mai mare port de pe insula, se afla in aceasta parte a tarii. In regiunea vest-centrala a insulei, Taichung, oras ce se bucura de o clima placuta de-a lungul anului, etaleaza un numar impresionant de vestigii culturale. Cel mai vechi oras al tarii, capitala a mai multor imperii, Tainan, este faimos pentru templele si cladirile istorice.

Destinatie turistica exotica, unica prin peisaje, Taiwanul este unul dintre statele care sustin economia bazata pe turism. Poate tocmai din acest motiv, o vacanta in acest colt de lume, va va oferi ocazia sa cunoasteti oameni dintre cei mai interesanti si ospitalieri.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.