Ghid turistic Costa Rica

Costa Rica este o tara mica din America Centrala, ce se invecineaza cu Nicaragua la nord, Panama la sud, Oceanul Pacific la vest si Marea Caraibilor la est. Costa Rica este situata pe istmul Americii Centrale, intre 8 si 12 grade latitudine nordica, si 82 si 86 de grade longitudine vestica. Tara are un total de 1200 km de coasta, 212 km la Marea Caraibelor si 1016 km la Oceanul Pacific.

Inca de la sfarsitul anilor ’80, Costa Rica a devenit o destinatie populara pentru ecoturism. Principalul ei avantaj este ca are un sistem bine dezvoltat de parcuri nationale si zone protejate care ocupa aproximativ 23.4% din suprafata tarii. Aceste parcuri nationale adapostesc o mare varietate de specii de plante si animale, aproximativ 5% din biodiversitatea mondiala.

Tara are, de asemenea si o multime de plaje de renume, unele la Oceanul Pacific si celelalte la Marea Caraibilor.

De la inceputul anilor ’90, Costa Rica a devenit cunoscuta drept “copilul ecoturismului”. Potrivit Consiliului National de Turism, 45% din turistii care au vizitat Costa Rica s-au implicat in activitati legate de ecoturism, precum drumetii si vizite la comunitatile rurale defavorizate. Cu toate acestea, majoritatea turistilor prefera activitati de aventura, ceea ce Costa Rica ofera din plin.

Cel mai inalt punct din tara este Cerro Chirripo, la 3819 m, fiind al cincilea cel mai inalt varf din America Centrala. Cel mai mare vulcan din tara este Volcano Irazu, inalt de 3431 m. Cel mai mare lac din Costa Rica este lacul Arenal.

Deoarece este situata intre 8 si 12 grade la nord de Ecuator, climatul este tropical pe tot parcursul anului. Insa, sunt prezente multe microclimate in functie de altitudine, precipitatii si topografia fiecarei regiuni.

Anotimpurile sunt definite in functie de cantitatea de precipitatii dintr-o anumita perioada si nu dupa regula generala din emisfera nordica. Anul poate fi impartit in doua anotimpuri: sezonul uscat, numit local vara si sezonul ploios, denumit iarna. Sezonul uscat incepe in decembrie si dureaza pana in aprilie, iar sezonul ploios, tot restul anului.

Zona in care cade cea mai mare cantitate de precipitatii este coasta Caraibiana din apropierea lantului muntos al Cordilierei Americane, cu o cantitate anuala de peste 5000 de mm.

Capitala tarii este orasul San Jose. Alte orase mari sunt: Cartago (prima capitala a tarii), Dominical, Heredia, Alajuela.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.