Ghid turistic Saint Lucia

Insula tropicala situata in estul Marii Caraibe si marginita de Oceanul Atlantic, St. Lucia face parte din Antilele Mici si se afla in apropiere de St.Vincente, Martinica, Barbados si ocupa o suprafata teritoriala de 671 km² , locuiti de aproximativ 180.000 de locuitori. Insula a fost botezata astfel de francezi, primii colonisti europeni sositi aici, care au semnat un tratat cu triburile indigene carib in anul 1660.

Incepand cu anul 1663, insula este constant disputata de marile puteri coloniale ale vremii, actiuni ce s-au finalizat in anul 1814, cu preluarea insulei St. Lucia de catre Coroana Britanica.

Astazi, insula este guvernata dupa model britanic. Incepand cu anul 1979, St. Lucia si-a declarat independenta, devenind stat asociat al Regatului Unit, care recunoaste autoritatea Reginei Angliei ca sef al statului, in conditiile in care la nivel local este condusa de un guvernator general, iar puterea executiva este exercitata de primul ministru si cabinetul sau.

Inzestrata cu un relief de structura vulcanica, insula St. Lucia este una dintre putinele din Caraibe cu un relief preponderent muntos. Mount Gimie atinge altitudinea de 957 m si este cel mai inalt punct din insula, inconjurat de o vegetatie luxurianta, intinse paduri tropicale si vai fertile, dar si plaje insorite, ce fac din acesta insula o destinatie de vacanta deosebita. Situata in apropiere de Ecuator, insula beneficiaza de temperaturi cuprinse intre 22°C si 32ºC, iar superbele plaje retrase si acoperite cu nisip alb-stralucitor, aflate pe coasta vestica, in apropierea Golfului Marigot, va ofera spatiul ideal pentru practicarea sporturilor de apa.

Recunoscuta pentru apele sale calme si cristaline si plaje situate intr-un decor natural spectaculos, insula este un adevarat paradis pentru turistii iubitori de soare si nisip. In general, plajele din zona estica sunt mai putin populate, ceea ce le situeaza in topul preferintelor celor aflati in cautare de mai multa intimitate. O atractie deosebita o reprezinta si plajele acoperite cu nisip negru, dovada a eruptiilor vulcanice din trecut, pe alocuri combinat cu nisip alb, asa cum se intalneste la Anse Couchon, un peisaj care va cucereste din primul moment.

Turistii care doresc sa cunoasca si latura istorica a insulei, ar trebuie sa viziteze St. Lucia Folk Research Center, unde sunt expuse colectii deosebite de arheologie locala, in timp ce Le Pavillion Royal Museum va invita la o lectie de istorie locala foarte interesanta.

Nu mai putin atragatoare se vor dovedi plimbarile pe stradelele din Castries, ce etaleaza cladiri istorice care pastreaza si astazi influente ale arhiteturii colonistilor deopotriva francezi si englezi, si care ofera privitorilor o imagine de ansamblu a insulei la inceput de secol XIX.

Capitala Castries, principala zona urbana a insulei, a fost construita de francezi la mijlocul secolullui XVII, caruia englezii i-au adaugat un important port dar si o serie de fortificatii, printre cele mai impresionante fiind cea de la Morne Fortune. Pe langa numeroase institutii de cultura, capitala gazduieste si sediul guvernului, dar si Catedrala of the Immaculate Conception, construita la sfarsitul secolului XIX.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.