Ghid turistic Qatar

Qatar este un stat arab suveran, situat in Asia de Vest. Singura sa frontiera terestra este cu Arabia Saudita la sud. Cele mai importante orase din Qatar sunt Doha – capitala tarii, Al-Khor – in partea de nord, cu o populatie de aproximativ 36.000, Rayyan – al doilea mare oras cu o populatie de aproximativ 275.000 si Wakra – in partea sudica a tarii.

Petrolul este coloana vertebrala a economiei tarii. Productia si exportul de gaze naturale devin tot mai importante. Obiectivele pe termen lung includ diversificarea economiei.

Zubarah contine ruinele unui oras pustiu si o fortareata construita in 1938 de catre Sheikh Abdu’llah bin Qasim Al-Thani.

Aceasta tara este mica, dar ofera destul de multe lucruri interesante pentru vizitatori. Doha, capitala Qatar, este un oras frumos, cu plaje frumoase piete pline de viata. Doha este un oras frumos in curs de dezvoltare.

Exista multe activitati pe care le puteti face in si in jurul Doha, cum ar fi pescuitul, dune bashing, scuba diving, navigatie si multe altele. Pearl este o insula conectata la Doha printr-un pod. Aici puteti gasi o mare varietate de restaurante si magazine.

Al Wakra este de numai zece minute de la Doha, aceasta este o alta zona ce merita o vizita. Exista mai multe forturi in Qatar, oferind o privire in trecutul istoric al tarii.

Accesul la alcool este limitat in Qatar, dar poate fi obtinut in barurile hotelului, cluburi si restaurante si la unul dintre cele doua magazine de alcool din tara (daca aveti un permis de cumparare alcool).

Khor Al Udeid, situat in extremitatea de sud-est a tarii, este de o mare frumusete naturala; este o zona mare de dune de nisip naturale. Dunele de nisip sunt uimitoare – masele inalte de nisip formate de vanturile dominante fac obiectul unor schimbari de forma radicale peste noapte.

Nu exista drumuri amenajate care sa duca la Khor Al Udeid, iar intreaga calatorie se face cu 4×4 prin desert si prin dunele de nisip. Nu trebuie sa ratati acest gen de excursii in vacanta din Qatar, si exista multe locuri in care tururi pot fi stabilite.

Al-Khor are un port celebru, de pescuit, alaturi de care a fost deschisa o piata de peste. Un muzeu in partea centrala a orasului afiseaza descoperiri arheologice rare din Qatar si natiunile vecine. Muzeul are, de asemenea multe carti care explica evolutia culturii arabe de-a lungul ultimelor secole. Din portul principal, vizitatorii pot continua calatoria spre Al-Ruwais.

Gurmanzii vor fi rasfatati in Qatar. In zona capitalei, exista o gama larga de optiuni de luat masa de calitate, multe, dar nu toate, se gasesc in hotelurile de 5 stele. In situatia in care calatoriti pe un buget minim si nu nu va doriti cazare in camere mari, de lux, alegeti Almourouj Inn Hotel. Alaturi de hotel sunt restaurante care ofera preparate din bucataria exotica araba, cu preturi foarte accesibile.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.