Ghid turistic Insulele Hawaii

Hawaii este un lant de insule in Oceanul Pacific ce include opt insule principale, mai multi atoli si numeroase insule mici.

Capitanul James Cook a descoperit insulele Hawaii pe 18 ianuarie 1778 si le-a numit „Insulele Sandwich” in onoarea lui John Montagu, conte de Sandwich, unul dintre cei care i-au finantat expeditia. Numele a fost pastrat pana in 1840, cand numele local „Hawaii”, a inceput sa aiba prioritate.

Insulele Hawaii au o suprafata totala de 16,636.5 km2. Cu exceptia Insulei Midway, care este un teritoriu fara personalitate juridica, al Statelor Unite.

Cele opt insule principale: Hawai, Maui, Kahoolawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai si Niihau, reprezinta aproape toata suprafata Hawaii. Toate, cu exceptia Kaho olawe, sunt locuite. Hawaii – aproape intotdeauna numita Big Island, pentru a se evita confuzia – este cea mai mare dintre cele opt insule si este locul in care se afla Mauna Kea, Mauna Loa – cel mai mare si unul din cei mai activi vulcani de pe Terra -, Hawaii Volcanoes National Park, plantatii de cafea, ferme de lucru si plaje cu nisip.

Kailua-Kona este cea mai aglomerata parte a insulei, in apropiere de statiunea Kohala Coast, zona cu aproape zero precipitatii anuale. Oahu, poreclita „locul de adunare”, este cea mai populata si dezvoltata insula. Malul de sud gazduieste orasul Honolulu, capitala statului. Oahu are campuri intinse de ananas, iar USS Arizona National Memorial de la Pearl Harbor este o foarte populara destinatie pentru vizitatori.

Maui este doua insula ca marime din lant si este poreclita „the Valley Isle” pentru campia ingusta intre Haleakala si muntii West Maui. Pe partea de vest a insulei sunt domeniile domeniile Lahaina, Kaanapali si Kapalua, in timp ce partea de sud gazduieste Kihei si Wailea. Kauai (Kauai), „Insula Gradina”, gazduieste mai multe minuni naturale, cum ar fi raul Wailua River, Waimea Canyon si Na Pali Coast. Molokai, „Insula prietenoasa” este una dintre cele mai putin dezvoltate din insulele lantului.

Lanai are cea mai mare plantatie de ananas din lume. Pe aceasta insula sunt mai multe statiuni exclusiviste. Niihau este o insula privata. Kahoolawe este o insula nelocuita, desi se fac eforturi pentru reabilitarea insulei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.