Ghid turistic Indonezia

Republica Indonezia este situata in Asia de sud-est si se intinde pe o suprafata de 1.937.179 km², avand o populatie de 238 milioane de locuitori, cu o densitate de 104 loc./km². Speranta de viata a indonezienilor este de 69,07 ani pentru barbati si 74,29 ani pentru femei. Limba oficiala a statului este bahasa indonesia.

Din punct de vedere administrativ, statul indonezian este impartit in 27 de provincii si un district metropolitan (Jakarta Raya), alaturi de doua districte autonome cu statut special. Fiecare provincie este condusa de un guvernator. Provinciile se impart in subdistricte (Kabupaten) si orase (Kota).

Capitala si cel mai important oras al tarii este la Jakarta, situat pe tarmul nord-vestic a insulei Java. Principal centrul economic al tarii, Jakarta concentreza mari unitati comerciale si financiare, alaturi de importante institutii de cultura, muzee si biblioteci. Celebrul Obelisc National, inalt de 137 m, alaturi de Palatul prezidential sau Moscheea Istiqlal, aflate aici, atrag atentia oricarui turist.

Sub aspect geografic, Indonezia este cel mai mare arhitepelag de pe glob, alcatuit din 13.677 de insule. Arhipelagul se intinde de la est la vest pe o lungime de 5.500 km, intre Oceanul Indian si Oceanul Pacific. Insulele cele mai importante sunt Sumatera, Sulawesi, Kalimantan si Java.

Tara are, in principal, un relief muntos, campiile fiind reduse la fasii de mica intindere, aflate in apropierea tarmurilor. Indonezia are peste 100 de vulcani activi, intre care celebrul Krakatau, iar padurea ecuatoriala ocupa jumatate de suprafata tarii.

Alaturi de Jakarta, unde puteti vizita numeroase temple budiste si hinduse, intre care, celebrul templu budist de la Borobudur, cel mai mare monument arhitectonic din emisfera sudica, aflat pe lista patrimoniului cultural universal, alt oras important este Surabaya, situat in nord-estul insulei Java, cunoscut printre localnici sub numele de „orasul eroilor”, este principalul oras-port din zona estica a Indoneziei.

Aici se afla singura sinagoga din Indonezia. Situat la 140 km distanta de capitatal Jakarta, un alt important oras al tarii, Bandung, aflat la o altitudine de 768 m deasupra nivelului marii, este inconjurat de munti vulcanici. Bandung este considerat centrul cultural si spiritual al Indoneziei si, totodata, o destinatie turistica deosebita.

Clima deosebit de placuta si peisajele frumoase, in special craterul vulcanic de la Tangkuban Prahu sau Lacul vulcanic Patenggang, inconjurat de plantatii de ceai pe o suprafata de aproximativ 50 km, fac din acest oras o destinatie turistica foarte apreciata. Situata intre insulele Java si Lombok, Bali este poate cea mai vizitata destinatie turistica din Indonezia.

Plaja Kuta, alaturi de suburbiile Legian si Seminyak, sunt cele mai aglomerate. Aflata in centrul insulei Java, Yogyakarta este o zona de o frumusete aparte, cu terase care se opresc ala poalele Muntilor Merapi.

Cunoscut mai ales ca centrul de dezvoltare al culturii balineze, Ubud, este un spatiu foarte interesant, mai ales, pentru arta traditionala, dar si pentru locuri speciale, precum Pestera elefantului. Aflata in apropiere de Bali, statiunea turistica Lombok este un adevarat refugiu pentu iubitorii soarelui si ai plajelor. Cel mai mare oras al insulei Sulawesi, Makassar, este un loc deosebit cu plaje si peisaje ce cuceresc orice vizitator.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.