Ghid turistic Antigua si Barbuda

Antigua si Barbuda este o tara insulara situata in estul Marii Caraibilor la limita cu Oceanul Atlantic. Aceasta tara se compune din doua insule principale locuite, care poarta numele tarii, Antigua si Barbuda, si o serie de insule mai mici (inclusiv Green, Guineea, Maiden si Insulele York, si mai la sud, insula Redonda).

Aceasta tara poarta si numele de „Taramul celor 365 de plaje” datorita numeroaselor plaje din jurul insulelor. Limba si cultura tarii au fost puternic influentate de Imperiul Britanic, din care tara a facut candva parte.

Turismul domina economia acestei tari, reprezentand mai mult de jumatate din Produsul Intern Brut (PIB). Cel mai mare port de pe insula se afla in capitala Sf. Ioan, pe insula Antigua. De asemenea, Antigua este faimoasa pentru statiunile sale de lux. Serviciile de investitii financiare si bancare formeaza, de asemenea, o parte importanta a economiei. Intre bancile mari la serviciile carora puteti apela in aceasta tara, se numara Royal Bank of Canada (RBC) si Scotia Bank. Principalele produse care se exporta din Antigua si Barbuda sunt lenjeriile de pat, obiectele de artizanat si componentele electronice.

Cultura acestei tari este predominant britanica. Cricketul este sportul national si Antigua a produs mai multi jucatori celebri de cricket. Alte sporturi populare includ fotbalul, cursele cu barca si surfingul. Cultura populara americana si moda au, de asemenea, o mare influenta.

Ca turist in Antigua si Barbuda, puteti participa la Carnavalul national care are loc in fiecare vara in luna august, comemorand abolirea sclaviei in Indiile Britanice de Vest. Concursurile sale festive, spectacolele si alte activitati sunt o atractie turistica majora.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.