Insula Margaret din Budapesta

Insula Margaret este situată în partea centrală a Budapestei, între Podul Margaret la nord și Podul Árpád la sud, și este accesibilă prin mai multe poduri pietonale și de mașini. Insula are o suprafață de aproximativ 96 de hectare și este considerată una dintre cele mai frumoase zone de recreere din Budapesta.

Insula este cunoscută pentru parcurile sale, grădinile botanice, băile termale, hotelurile și alte atracții turistice. În centrul insulei se află un mic lac și un parc, numit „Parcul Sfintei Margareta”, care este o destinație populară pentru plimbări, jogging și ciclism. Pe insulă se găsesc, de asemenea, terenuri de sport, inclusiv un stadion de atletism, terenuri de tenis și un teren de golf miniatural.

În plus, Insula Margaret este renumită pentru băile termale, inclusiv „Băile Termale de pe Insula Margaret” și „Hotel Termal Margitsziget”, care oferă o varietate de tratamente spa și wellness.

Istoric, insula a fost numită după Sfânta Margareta a Ungariei, care a trăit pe insulă în secolul al XIII-lea. Aici se afla un mănăstire dominicană, unde Sfânta Margareta a trăit ca călugăriță până la moartea sa în 1270. În prezent, mănăstirea nu mai există, dar o capelă dedicată Sfintei Margareta a fost construită în memoria sa pe insulă.

Mănăstirea a fost construită la sfârșitul secolului al XIII-lea, la scurt timp după moartea Sfintei Margareta, și a existat pe insulă timp de peste 250 de ani. În timpul Reformei Protestante din secolul al XVI-lea, mănăstirea a fost distrusă și apoi reconstruită de mai multe ori.

În secolul al XVIII-lea, mănăstirea a fost încă o dată distrusă în timpul războiului de independență al Principatului Transilvaniei.

După aceea, insula a fost abandonată timp de mai multe decenii, iar clădirile mănăstirii au fost utilizate pentru a găzdui armata austriacă și mai târziu ca spital militar în timpul Primului Război Mondial.

În prezent, nu mai există nicio mănăstire dominicană pe Insula Margaret, dar există o capelă mică dedicată Sfintei Margareta, care a fost construită în memoria sa pe insulă. Capela a fost construită la începutul secolului al XX-lea și a fost renovată recent. Este deschisă publicului și este o atracție turistică populară pe insulă.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.