Băile termale din Peștera Miskolctapolca, Ungaria

Sistemul de peșteri în care au fost construite băile termale, s-a format de-a lungul mileniilor, fiind săpat de apă, din stânca dură de calcar. Piscinele ascunse în interiorul peșterilor sunt perfecte pentru relaxare pe tot parcursul anului.

Mai mult, datorită apei carstice calde, care țâșnește din adâncurile muntelui, scăldatul poate fi mai recreativ iarna, decât vara!

Ca un simplu turist, puteți avea o experiență pe care o trăiesc doar speologii instruiți, atunci când descoperă câte o peșteră, însă ei trebuie să poarte echipament de protecție. Bazinele din peșteri au fost construite în galeriile și sălile naturale, oaspeții sunt masați de jeturi de apă subacvatică care țâșnesc de jos.

Puțin mai departe, înotând împotriva – sau poate cu ajutorul – curentului unui „râu subteran” mișcat de un mecanism ascuns, puteți ajunge la piscina celei mai vechi și frumoase părți din peșteră. Înotând în galeriile de sute de mii de ani veți simți o senzație plăcută de furnicături, datorită curenților de apă subterană, care vă mângâie ușor.

Miskolctapolca Cave Bath este situat într-o zonă frumoasă, la aproximativ 8 km de centrul orașului Miskolc. Acesta este un complex termal unic în Europa Centrală, construit într-un sistem de peșteri subterane naturale de calcar. Apa termală are o temperatură constantă de aproximativ 30 de grade Celsius și este bogată în minerale precum calciu, magneziu și sulfați, ceea ce o face benefică pentru sănătate și relaxare.

Bazinele de baie sunt amplasate în interiorul peșterii și în exteriorul ei, oferind o experiență unică de baie într-un cadru natural. În interior, apa termală curge într-un bazine cu suprafața de aproximativ 1000 de metri pătrați și o adâncime maximă de 1,8 metri, iluminată de luminile subacvatice pentru o atmosferă de relaxare. În exterior, există mai multe bazine, inclusiv unul de dimensiuni olimpice.

Pe lângă bazinele de baie, există și o saună finlandeză și o baie de aburi, precum și servicii de masaj și alte terapii spa, oferind o gamă largă de tratamente pentru relaxare și revitalizare.

Vizitatorii pot explora, de asemenea, peștera subterană, unde se pot bucura de priveliștea stalactitelor și stalagmitelor. Peștera este iluminată cu lumină ambientală, care creează o atmosferă relaxantă.

Miskolctapolca Cave Bath este o destinație populară pentru turiști care vizitează Miskolc și este o alegere excelentă pentru cei care doresc să se relaxeze și să se bucure de o experiență de baie unică într-un cadru natural.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.