El Caminito del Rey, Spania

Caminito del Rey sau Calea Regelui este un traseu montan spectaculos care se desfășoară pe o pasarelă fixată la 100 m înălțime de-a lungul pereților abrupți ai unui defileu îngust din El Chorro (un mic sat din provincia Malaga), care se află lângă orașul Ardales, provincia Malaga, regiunea Andaluzia, în sudul Spaniei).

Numele de El Caminito del Rey (Drumul Regelui) l-a primit de la localnici dupa ce regele Alfonso, in 1921, a vrut sa ia parte la inaugurarea unui baraj si a mers pe acest drum.

Cu timpul, drumul a devenit o atractie pentru amatorii de senzatii tari. Mai ales dupa ce a inceput sa se surpe poteca si traseul sa se poata face doar cu echipament de alpinism.

A fost inchis oficial in 2000 dupa ce mai multi turisti au cazut in gol si au murit. Chiar si inchis a continuat sa atraga atentia.

Probabil asa au si inceput sa apara filmulete pe Youtube cu el si sa primeasca titlul de cel mai periculos drum din lume. Discutiile pentru reabilitare au inceput in 2011 si deschiderea oficiala a fost in martie 2015.

Traseul a ramas in forma lui initiala, dar cu o pasarela complet noua. In unele locuri chiar se mai vede vechea poteca.

Intregul traseu este mai mult o plimbare lejera decat ceva riscant. Asta a fost si ideea, locul trebuia sa devina accesibil tuturor, nu doar alpinistilor.

Faptul ca este un loc sigur nu ii ia din farmec, din contra, ramane un loc spectaculos. Sa fii cocotat pe o pasarela la peste 100 de metri nu e chiar ceva ce poti face oriunde.

Daca mai ai “noroc” si de putin vant sigur nu o sa-ti vina sa traversezi podul suspendat sau sa mergi foarte aproape de gardul potecii.

Caminito del Rey are un traseul liniar și se parcurge într-un singur sens, mergând în jos și de la nord la sud.

Acesta are o lungime totală de 7,7 kilometri și durează aproximativ 3-4 ore de mers pe jos, de la începutul său, în orașul Ardales, până la ieșirea în El Chorro.

Traseul propriu-zis El Caminito del Rey, care începe la stația de control intrare are 2,9 km (din care 1, 5 km se fac pe pasarela suspendată și 1,4 km pe poteci de munte) și durează aproximativ 2 ore.

Dacă ajungeți cu mașina, recomandabil este să parcați în oricare dintre zonele de parcare desemnate și să vă întoarceți la mașină cu autobuzul de transfer care circulă în ambele sensuri, între intrarea de nord a potecii, lângă barajul Guadalhorce (Ardales), și capătul sudic din El Chorro.

Ai nevoie de rezervare, cel putin pe timpul verii cu mult timp inainte. Se intra in grup la intervale de 30 de minute.

Rezervarile se fac pe siteul caminitodelrey.info. Biletul costa 10 euro si la el se adauga 2.50 euro pentru bus care te duce la mașină, aproximativ 10 km.

Am ajuns la începutul traseului cu mașina, am trecut prin satul Ardales și am parcat mașina aici: Parking Ardales Caminito del Rey pentru 2 euro toată ziua.

Se poate ajunge și cu trenul din Malaga pana la El Chorro. De aici trebuie plătit autobuzul care pleacă din 30 în 30 de minute. Aceasta statie de tren se afla in punctul sudic al traseului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.