Grădina Botanică La Concepción din Malaga

Grădinile La Concepcion din Malaga reprezintă una dintre cele mai frumoase și importante grădini tropicale din Spania și chiar din Europa, fiind situate la doar 5 kilometri de centrul orașului Malaga, pe drumul Carretera de las Pedrizas, spre Antequera.

Grădinile au fost create în anii 1850 de către Amalia Heredia și soțul ei, Jorge Loring, după o călătorie în Europa în timpul lunii de miere. Proprietarii au adus plante exotice din întreaga lume, inclusiv bambusi din China, eucalipti din Australia și palmieri din America de Sud și Pacific, adunând peste 3.000 de specii.

După moartea marchizului Loring în 1911, grădinile au fost achiziționate de familia Echevarria-Echevarrietas, care a adăugat noi specii de plante și a mărit colecția de palmieri și arbori.

În 1943, grădinile au fost declarate grădini istorico-artistice, dar au început să se degradeze în anii 1960. În 1990, Consiliul orașului Malaga a achiziționat proprietatea și a demarat un program de renovare.

Grădinile găzduiesc peste 400 de specii de plante tropicale și subtropicale, printre care se numără peste 500 de palmieri din peste 25 de specii, inclusiv palmierul de cocos, cel mai înalt din Europa. Există și ficusi gigantici, araucariaceae și o gamă variată de alte specii.

Grădinile sunt deschise publicului începând cu anul 1994 și atrag mii de vizitatori în fiecare an. Vizitatorii pot explora cele 34 de arii de interes marcate cu semne informative despre plante, pot admira iazurile ornamentale și pot participa la tururi organizate cu durate diferite, variind între 1 și 4 ore.

Grădina Botanică La Concepción se remarcă prin designul său arhitectural impresionant și stilul romantic. Aleile încâlcite, cascadele, iazurile și pavilioanele aduc un farmec aparte grădinii și oferă vizitatorilor o experiență deosebită.

Vizita la Grădinile La Concepcion reprezintă o experiență de neuitat, oferind vizitatorilor o incursiune într-o junglă tropicală elegantă și rafinată, chiar în inima Europei.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.