Turnul Fierarilor din Sighișoara

Turnul Fierarilor din Sighișoara un monument istoric inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO găzduiește expoziția permanentă “Dracula Galleries” .

Construit în anul 1631, Turnul Fierarilor din Sighișoara întruchipează o serie întreagă deevenimente istorice, aduce amintirea vremurilor demult stinse, atunci când în aceste locuri meșteri fierari își duceau la îndeplinire misiunea, servind Cetății.

Dracula Galleries imbină elemente de tehnologie de ultimă generație cu exponate istorice, urmând tendința europeană și mondială de tehnologizare a muzeelor și spațiilor menite expozițiilor. 

Expoziția permanentă a Galeriilor Dracula are în componentă exponate de renume mondial precum Manuscrisul De Bello Gothorum-scris în secolul XV de către episcopul Nicolo De Modrussa, reproducerea 3D cu acuratețe a Atacului de Noapte, poate cea mai faimoasă bătălie condusă de Vlad Țepeș, domnitorul Tării Românești, Expoziția Breslelor Meșteșugărești sau producția videografică “ O poveste despre Vlad Draculea Tepes”  producție realizate după înscrisurile cunoscutului istoric român Vasile Lupașc, în regia Elenei Ciolacu, unul dintre cei mai prolifici realizatori de bandă desenată din România, cu zeci de premii și nominalizări la festivaluri internaționale de film. 

Spațiul construit pe 3 nivele este prevăzut cu o sală de evenimente și proiecții  videografice care va fi activă pe tot parcursul anului.  “Dracula Galleries” va funcționa pe mai multe domenii de activitate conexe precum proiecțiile de filme și documentare, ateliere de creație și meșteșuguri, ghidaj turistic, expoziții temporare  sau programe de educație non-formală, toate reunite într-o galerie inedită, astfel reușind să pună în valoare potențialul turistic  mare al acestui obiectiv istoric.

Astăzi, în aceste locuri vei putea să remarci numeroase expoziții, aici fiind sediul Asociației Artiștilor Plastici Alma Mater Castrum Sex.

Prețul biletului de intrare este de 12 lei pentru adulți și 8 lei pentru studenți, elevi și pensionari.  Programul de functionare al Galeriilor Dracula este zilnic, intre orele 10:00 si 18:00

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.