Pârtia de schi Oncești, Păltiniș

Telescaunul Paltiniş a fost infiinţat în 1971 şi dispune de o instalaţie pe cablu cu un numar de 52 de scaune pentru cate 2 pesoane cu o viteza de 2m/s si 360 de persoane pe ora.

Aceasta a fost modernizat în anul 2011 şi deseveşte pârtia Onceşti cu o lungime de 1050 metri cu o diferenţă de nivel de 241m, avand 17 stalpi de telescaun. Pârtia este prevazută şi cu un teleski de 400m pentru incepători si copii, cu o diferenţă de nivel de 138m.

Pârtia dispune de instalaţie de nocturnă şi deasemenea din anul 2013 a fost dotată cu tunuri de zăpadă.


Telescaunul funcţionează pe toata perioada anului, nu numai in sezonul rece, pentru a se bucura de frumuseţea munţilor şi turiştii veniţi la munte în timpul veriiş nu numai iubitorii sportului de iarnă.Harta-partie-schi-Oncesti-Paltinis

Staţiunea se afla la 32 km distanţă de oraş printr-o şosea moderna şi bine întreţinută ce străbate un peisaj de vis atât pe timp de iarnă cât şi pe timpul verii.

Pârtia dispune şi de doua Apresski-uri, unul la baza pârtiei, iar celălalt în vârful pârtiei, la staţia de sosire, cu vedere panoramică extraordinară şi terase exterioare, unde turiştii şi iubitorii sporturilor de iarnă se pot servi pe toata durata zilei cu sucuri, cafele, ceaiuri, ciocolată caldă şi mâncare.

Programul de functionare este de la 08:00 la 19:00.Galerie foto

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.