Manastirea Salva

Mănăstirea Izvorul Tămăduirii este o mănăstire ortodoxă de călugărițe din România situată în comuna Salva, județul Bistrița-Năsăud. Aparține canonic de Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, sufragană a Mitropoliei Clujului.

Manastirea Salva este ctitorita in 1994, de credinciosii din localitate. Salva este o asezare relativ mare, fiind centru administrativ al comunei. Este asezata in partea de nord a judetului Bistrita-Nasaud, la 29 km de Bistrita si la 4 km de Nasaud, fiind strabatuta de raul Somesul Mare si de afluentul sau, Salauta. Gospodariile satenilor sunt asezate de-o parte si de alta a drumurilor ce pleaca din centru spre Maramures, pe valea Salautei, spre Cluj, pe valea Somesului Mare si spre Nasaud si Rodna, in susul Somesului Mare.

Ideea construirii manastirii a plecat de la pastorul satului, preotul paroh Dumitru Moraru, si de la credinciosii satului, care au dorit sa aiba o manastire „la ei acasa”. Totul a inceput intr-o zi de octombrie 1993 cand se intorceau de la sfintirea unei troite, din locul numit „Gruiet”, inaltand frumoase cantece de marire lui Dumnezeu si cand, la propunerea parintelui Dumitru, s-au aprins inimile credinciosilor spre zidirea manastirii.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.