Mănăstirea Sădinca

Manastirea Sadinca a fost construită in anul 2006, iar Sfintirea Manastirii s-a realizat în anul 2007. Meleagurile pe care a fost construit aşezamantul monahal ascund o istorie trista şi totodata zbuciumata.

In timpul regimului comunist, nu se ştie din ce motive, satul a fost desfiintat de autoritătile vremii care l-au sters pur şi simplu de pe harta. Localnicii si-au luat lucrurile in spinare si au plecat, lasand satul gol. In prezent, mai exista cateva familii care locuiesc in acest sat.

Cu toate acestea, in fiecare duminica, Manastirea Sadinca este plina de oameni credinciosi, care vin cu speranta ca problemele din viata lor vor gasi o raspuns. Oamenii vin din toate părtile, din sate apropiate, din Sibiu sau chiar şi din alte oraşe.

Satul Sadinca pare sa prinda viaţă, iar acest lucru ii bucura pe putinii oameni care au ramas in sat.

Ca să ajungeți la Mănăstirea Sădinca Traseul este relativ usor, drumul catre Sadinca fiind modernizat, anul acesta din fonduri judetene. Drumul comunal masoara 2,3 kilometri şi face legatura între DJ 106B (Ţapu-Hasag-Loamnes) si satul Sadinca, ce apartine de localitatea Loamnes.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.