Mânăstirea Fărău

Manastirea Farau a fost infiintata in 1995 avand o biserica de lemn din a doua jumatate a secolului al XVII-lea adusa aici din satul Silea. Biserica manastirii Farau a fost pictata in fresca in 2003.

Cu vrerea Tatalui, cu ajutorul Fiului și cu împreună-lucrarea Duhului Sfant, s-a construit această biserica din lemn, cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, în anul 1664 de către credincioșii din localitatea Șilea.

Ulterior, sfântul locaș a dobândit hramul ‘Sfânta Treime’ și, strămutată, a devenit biserica de mânăstire situată în preajma localităților Fărău, Heria, Gâmbut, Șilea și Sâmbenedic, la o distanță de 20 km atât de localitatea Ocna Mureș, cât ți de Târnăveni. Așezată între 7 coline definitorii pentru cele 7 localități învecinate, biserica mânăstirii întărește suflul religios în viața creștinilor din această parte a Transilvaniei.

Pentru salvarea acestui sfânt locaș decizia strămutării a fost esențiala, fapt realizat în 1996, în timpul Starețului Paisie Ulesan. Pictura a fost realizată între anii 2002-2003.

Biserica a fost sfințită pe 28 octombrie 2007 de către Arhiepiscopul Andrei al Albei-Iuliei, actualmente Mitropolit al Clujului și Feleacului.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.