Hotelul de Gheață, Bâlea Lac, județul Sibiu

Hotelul de Gheata de la Balea Lac reprezinta una dintre cele mai inovative atractii turistice din Muntii Fagaras.

Inca de la debutul constructiei sale, Hotelul de Gheata de la Balea Lac a fost considerat de multi o idee destul de noua, care reuseste sa trezeasca adrenalina in viata oricui. In prezent acesta este unic in Europa de Est.

Constructia Hotelului de Gheata de la Balea Lac este posibila in fiecare an cu ajutorul ghetii din lacul glacial – cu alte cuvinte, cu ajutorul materialelor oferite de natura. Tocmai de aceea, hotelul nu este deschis decat iarna, in timpul verii, acesta neputand fi pastrat.

Blocurile de gheata scoase din interiorul lacului Balea sunt taiate cu multa grija si asezate unul peste celalalt in asa fel incat sa poata fi creata o arhitectura cu totul noua. Foarte aproape de hotel au fost construite mai multe igluuri care le ofera turistilor posibilitatea de a trai putin din experienta popoarelor nordice.

Arhitectura hotelului permite functionarea unui restaurant, folosit cu ocazia realizarii a numeroase evenimente. Camerele hotelului au in alcatuire paturi din gheata, in care turistii se pot odihni, infasurati in sacii de dormit si blanuri pufoase.

În plus față de camere, hotelul are și o zonă de relaxare cu un bar construit din gheață și o saună construită din lemn. De asemenea, hotelul are un restaurant cu specific românesc și internațional care servește mâncăruri calde și băuturi.

Hotelul de Gheata este deschis pentru vizitatori din luna ianuarie până în luna aprilie, în funcție de condițiile meteorologice.

Deși este o experiență unică, este important să rețineți că temperaturile din interiorul hotelului sunt foarte scăzute, cu o medie de aproximativ -5 grade Celsius, iar oaspeții sunt sfătuiți să poarte haine groase și să aducă saci de dormit groși.

În concluzie, Hotelul de Gheata de la Balea Lac este o atracție turistică unică în România, oferind o experiență de neuitat pentru cei care caută aventură și un mod inedit de a petrece timpul liber.

Pentru a sta o noapte în acest hotel trebuie să plătiți suma de aproximativ 150 de euro pe noapte.  Dacă doriți doar să-i îi faceți o vizită prețul de intrare este de 25 de lei/persoană.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.