Castelul Lapusna

Situat la o distanta de 70 kilometri de Targu Mures, Castelul Lapusna se afla asezat chiar in mijlocul muntilor, in comuna Ibanesti.

Castelul a fost ridicat in perioada 1925 -1926, din ordinul conducatorilor monarhici dinRomania – Ferdinand , Carol al II-lea si Mihai I.Castelul Lapusna

Cu toate ca acesta a apartinut domeniului regal al statului roman, acesta a fost nationalizat in anul 1949, fiind trecut in administrarea comunei Ibanesti. In timpul regimului comunist acesta a servit drept resedinta de vacanta pentru conducatorii statului, acestia servindu-se de el mai ales atunci cand mergeau la vanatoare. Nu putem sa nu amintim ca in aceste locuri au fost cazati Hrsciov, Jivcov sau Tito, veniti la vanatoare in aceste locuri de vis ale tarii.

In regiune, ofertele de cazare sunt destul de numeroase, proprietarii de pensiuni punandu-si la dispozitia turistilor serviciile indiferent de anotimp. Tinandu-se cont de peisajul muntos in care este amplasat castelul puteti incerca trasee montane destul de frumoase, dar si practicarea unor sporturi montane care sa va puna in miscare adrenalina. In regiune se pot inchiria atv-uri sau alt gen de echipament montan.Castelul Lapusna 1

Bine de stiut:

In zona se afla situata manastirea Lapusna, o constructie destul de veche, datand din anul 1779. Aceasta a fost mutata din localitatea vecina in Curtea Regala pentru a servi marilor personalitati. Constructia bisericii este din lemn.

You may also like...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.